Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

AKSARAY (AA) - Aksaray'da, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında etkinlikler düzenlendi. Trafik polisleri, Jandarma, zabıta trafik ekipleri ve...
Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

AKSARAY (AA) - Aksaray'da, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Trafik polisleri, Jandarma, zabıta trafik ekipleri ve öğrencilerin katılımıyla trafikte çocuk güvenliğine dikkat çekmek amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Aksaray Lisesi önünde başlayan yürüyüş, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda sona erdi.

Etkinlikler kapsamında ayrıca 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda Vali Aykut Pekmez'in katılımıyla Trafik Sergisi açılışı yapıldı.

Sergiyi gezen Vali Pekmez, trafik güvenliğine ilişkin önlemler ile vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Trafik kurallarına dikkat çekmek için düdük çalan öğrencilerle sohbet eden Pekmez, "Hey büyükler, trafik kurallarına uyun. Bize örnek olun" yazılı pankart açan öğrencileri tebrik etti.

İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, burada yaptığı konuşmada, son 30 yılda, teröre 40 bin, trafik canavarlarına ise 200 bine yakın kurban verildiğini söyledi.

"Bu veriler ışığında en önemli sorunlarımızdan bir tanesinin trafik güvenliği olduğu gerçeğini unutmamamız gerekiyor” diyen Karabağ, köprüler, otoyollar, kavşaklar, bölünmüş yollar, tüneller ve benzeri yatırımlar sayesine trafik kazalarının ciddi oranda azaldığını belirtti.

Can kaybının asgari düzeye indirilebilmesi için yatırımların yanı sıra insanların göstereceği dikkat ve duyarlılığın da çok önemli olduğunu dile getiren Karabağ: "Trafik kazaları ülkelerin en büyük sorunlarının başında gelmektedir. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl trafik kazalarında 1 milyon 300 bin insan hayatını kaybetmekte, 50 milyon insan yararlanmakta, 500 milyar dolar üzerinde maddi kayıp meydana gelmektir. Trafik kazası doğal bir afet değildir ama en az onun kadar can yakar." diye konuştu.

Konuşmalanın ardından trafik bilinci ve farkındalık oluşturulması amacıyla motosiklet sürücüleri ile öğrencilere kask hediye edildi.


Kaynak: