Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğünce Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla kapanış ve ödül...
Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğünce Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla kapanış ve ödül töreni düzenlendi.

Neşet Ertaş Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kapanış ve ödül töreninde konuşan İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, trafik kazalarında son 10 yılda 35 bin vatandaşın yaşamını yitirdiğini söyledi.

Ülke genelinde 2017 yılında toplam 154 bin kaza meydana geldiğini ve 2 bin 299 vatandaşın da bu kazalarda hayatını kaybettiğini vurgulayan Akyüz, şunları kaydetti:

"Kırşehir'de 2017 yılında 634 yaralamalı, 573 maddi hasarlı kaza meydana gelmiştir. Kazalarda 6 vatandaşımız ise hayatını kaybetti, bin 279 insanımız ise yaralandı. Trafik kazalarının meydana geliş sebepleri incelendiğinde, kaza oluşumunda yüzde 99 oranında insan faktörünün en önemli etken olduğu görülmektedir. İlimiz Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eylem Planı kapsamında 10 yıllık eylem planı hazırlanmış, hazırlanan planla kazaların yüzde 50 oranında azaltılması amaçlanmaktadır. İl Emniyet Müdürlüğümüz sorumluluk alanı içerisinde 2017 yılında 225 bin 617 araç denetime tabi tutulmuş, bu araçlardan 28 bin 386'sına trafik idari para cezası uygulanmıştır. Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarında azaltılmasında hem çocuklarımızı korumak, hem de çocuklarımıza verilecek eğitimlerle birlikte gelecekte daha bilinçli yol kullanıcılarına sahip olunması gereklidir."

Düzenlenen şiir, kompozisyon, slogan ve resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile yılın trafik polisi, zabıta memuru, ambulans sürücüsü, arama kurtarma teknisyeni ile jandarma görevlilerine protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Katılımcılar, ödül töreninin ardından "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" sergi ve stantların gezdi.

Törene, Vali Vekili Adnan Kayık, Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Kurt, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Ekemen, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar ve emniyet teşkilatı mensupları katıldı.

Kaynak: