"Kardeş Şehirler Platformu" tanıtıldı

TDBB Başkan Vekili ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın:- "Bu platform inşallah, Türkiye'deki üyelerimizin sahiplenmesi ve sonrasında yurt dışındaki üyelerimizin benimsemesi ve kullanmasıyla beraber, çok ihtiyaç duyulan bir alanda hizmet verecek, b
"Kardeş Şehirler Platformu" tanıtıldı

İSTANBUL (AA) - Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Vekili ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, birlik tarafından oluşturulan Kardeş Şehirler Platformu'na ilişkin, "Bu platform inşallah, Türkiye'deki üyelerimizin sahiplenmesi ve sonrasında yurt dışındaki üyelerimizin benimsemesi ve kullanmasıyla beraber, çok ihtiyaç duyulan bir alanda hizmet verecek, bilgi üretecek ve bilgi paylaşımına katkı verecek." dedi.

Aydın, "Kardeş Şehirler Platformu"nun Bayrampaşa'daki bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında, TDBB'nin yaklaşık 15 yıl önce kurulduğunu söyledi.

Birliğin büyük ve iddialı hedeflerle ortaya çıktığını belirterek, faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Aydın, şöyle devam etti:

"Bugün geldiğimiz noktada 29 ülke, 1200'e yakın belediye birliğimizin üyesidir. Oldukça genişledi ve büyüdü. Personel sayımız azaldı ama yapılan iş kat kat arttı. Birlik olarak çok anlamlı işler yapılıyor. Birlik ciddi anlamda 29 ülkede çok ciddi lobicilik yapıyor. Gönül bağı oluşmayan yerlerle gönül bağı kurulmasına katkı veriyor. Karşılıklı deneyim paylaşımıyla yerel halkların belediyeler aracılığıyla birbirleriyle tanışması, kaynaşmasına ve Türk dış politikasında görev alan arkadaşlarımızın ellerinin güçlenmesine kesinlikle anlamlı bir iş yapılıyor."

Kardeş Şehirler Platformu'na değinen Aydın, "Bu platform inşallah, Türkiye'deki üyelerimizin sahiplenmesi ve sonrasında yurt dışındaki üyelerimizin benimsemesi ve kullanmasıyla beraber, çok ihtiyaç duyulan bir alanda hizmet verecek, bilgi üretecek ve bilgi paylaşımına katkı verecek. Hayırlı olsun." diye konuştu.

TDBB Genel Sekreteri Fahri Solak da, "Kardeş Şehirler Platformu"nun web sayfası olmadığının altını çizdi.

Solak, bu platformu Türkçe, İngilizce ve Rusça olarak 3 dilde hazırladıklarını vurgulayarak, "TDBB diğer faaliyetlerde olduğu gibi burada da koordinasyon görevi üstlenecektir. Amacımız, Türkiye'deki belediyelerin birikimini ve tecrübesini kardeş ülkelere her zemini kullanarak aktarmaya çalışmak." ifadelerini kullandı.

- "Kardeş Şehirler Platformu"

Kardeş şehircilik uygulamalarında göze çarpan ihtiyaçlar dikkate alınarak ve ilgili kuruluşlarla gerçekleştirilen çalıştaylar sonucunda tespit edilen koordinasyon ve veri tabanı ihtiyacını gidermek amacıyla "TDBB Kardeş Şehirler Platformu" (www.kardessehirler.org.tr) oluşturuldu.

Yurt içi ve yurt dışındaki yerel idarelere yönelik oluşturulan "TDBB Kardeş Şehirler Platformu", sürdürülebilir ve sağlıklı kardeş şehir ilişkisi kurulmasını sağlayan bir web portalı. Üyeliğin ücretsiz olarak sağlandığı platform, diğer üyelerle profiller aracılığıyla aktif olarak iletişime geçebilme ve ilişki kurabilme olanağı sunuyor.

Üyeler "TDBB Kardeş Şehirler Platformu" aracılığıyla, kendi profillerinden yaptıkları duyuru ve haber yayınları sayesinde var olan kardeş şehirleriyle iletişimi sürdürebilecek ve yeni kardeş şehir arayan kentler ise kardeş şehir ilişkisi kurabilme imkanı bulacak. Kardeş şehircilikle ilgili bilgilendirici ve yönlendirici verilerin de yer aldığı "TDBB Kardeş Şehirler Platformu", Türkçe, İngilizce ve Rusça olmak üzere üç dilde hizmet veriyor. Böylelikle iletişimin olabildiğince geniş bir coğrafyada sağlanabilmesi hedefleniyor.

Kaynak: