Kariyer Rehberi geleceğe yön veriyor

Meram Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği çerçevesinde gerçekleşen Meram Gelişim Zirvesi (MEGA) Projesi kapsamında; LGS maratonunda video destekli anlatım ile 2021-2022 eğitim-öğretim müfredatına uygun olarak hazırlanmış LGS Kariyer Rehberi, 5 bin 485 8’inci sınıf öğrencisine dağıtılacak.
Kariyer Rehberi  geleceğe yön veriyor

Meram Belediyesi,  Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Meram İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği çerçevesinde gerçekleşen Meram Gelişim Zirvesi (MEGA) Projesi kapsamında; LGS maratonunda video destekli anlatım ile 2021-2022 eğitim-öğretim müfredatına uygun olarak hazırlanmış LGS Kariyer Rehberi, 5 bin 485 8’inci sınıf öğrencisine dağıtılacak.

Öğr. Gör. Ali Bozgedik ve Reh. Öğr. Seher Bozgedik tarafından hazırlanan ‘Kariyer Rehberi LGS Planlama Defteri’ öğrencileri geleceğe hazırlamada rol model oluyor. Konuyla ilgili bilgiler veren Ali Bozgedik, parlak bir gelecek için kariyer rehberi LGS planlama defterinin Meram Belediyesinin Gelişim Akademisi Projesi içerisinde yer alan yeni nesil eğitim uygulaması olduğunu söyledi.

‘KARİYER REHBERİ BİR AJANDADIR’

Bozgedik, “Kariyer rehberi bir ajandadır. Öğrencilere inovatif bir ajandadır. 6 adet video yüklüdür. Yıl içerisinde nasıl çalışması gerektiğini hem günlük hem haftalık hem de yıllık plan esaslarına dayalıdır. Veli takibi ve rehber öğretmen takibi sistemine dayalıdır. Bütün bir yıl boyunca her haftasını tik atma yöntemine göre planlar. Aylık rehberlikle ilgili bilgiler sunar. İyi bir lise için öğrencinin yıl sonunda nasıl tercih yapması gerektiği anlatılır.  Türkiye’nin en iyi okullarının, liselerinin, sınav taktiklerinin olduğu, öğrencinin yanından ayırmayacağı bir ajanda sistemidir. Bu ajanda sistemi öğrencileri mücadele etmeye, disipline ve motive etmeye davet eder. Doğal olarak eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır. Kariyer rehberi meslek seçimini üniversite yıllarına, lise yıllarına bırakmaz. Öğrencinin ortaokuldan itibaren kariyerini planlaması gerektiği anlatılır. İçerisinde 21’inci yüzyıl meslekleri de yer alıyor. Bununla ilgili video ve bilgiler de yer alıyor” diye aktardı.