Karlı rayları aşarken görüntülendi: Tünele giriş anı herkesi büyüledi

Haftanın 4 günü 24 saat süren yolculukla Tatvan-Ankara arası sefer yapan Van Gölü Ekspresi, Bitlis'in Tatvan ilçesinde seyir halindeyken görüntülendi.
Karlı rayları aşarken görüntülendi: Tünele giriş anı herkesi büyüledi

Karla kaplanan araziler ortasındaki raylarda seyreden tren, muhteşem görüntüler oluşturdu. Görüntüyü gören Doğu Ekspresi bilet fiyatlarını araştırır oldu. Peki, Doğu Ekspresi bilet fiyatları, ücreti ne kadar? Doğu Ekspresi'nde yemek var mı? Doğu Ekspresi güzergahı nasıl başlıyor? Doğu Ekspresi yolculuğuna hangi mevsimde çıkılır? Van Gölü Ekspresi kaç saat sürüyor? Doğu Ekspresi, Turistik Doğu Ekspresi ve Van Gölü Ekspresi ile ilgili tüm detaylar...

Doğu Ekspresi tünm herkesin merak ettiği ve hayranlıkla izlediği en güzel yolculuklar arasında yer alıyor. Haftanın 4 günü 24 saat süren yolculukla Tatvan-Ankara arası sefer yapan Van Gölü Ekspresi, Bitlis'in Tatvan ilçesinde seyir halindeyken görüntülendi. Ortaya muhteşem bir manzara çıktı. İşte Doğu Ekspresi, Turistik Doğu Ekspresi ve Van Gölü Ekspresi ile ilgili tüm detaylar...

19b1490a-aa-picture-20240128-33549695.jpeg

VAN GÖLÜ EKSPRESİ KAÇ SAAT SÜRÜYOR?

Ankara - Tatvan: 60, Tatvan - Ankara arası 62 istasyon bulunan sefer, 25 Saat 50 Dakika (Tatvan yönü) 25 Saat 40 Dakika (Ankara yönü) sürüyor.

Haftada 2 gün Ankara'dan Salı ve Pazar günleri 1 Sefer Tatvan'dan Salı ve Perşembe günleri 1 Sefer yapılıyor.

47c2ea98-aa-picture-20240128-33549697.jpeg

VAN GÖLÜ EKSPRESİ'NDE YEMEK VAR MI?

Yataklı ve Kuşetli Vagonlardaki odalarımızı yerleşmemizi takiben Vagon görevlimizin odalarımızı dolaşarak teknik ekipmanlarımız hakkında verdiği bilgilendirmeden sonra serbest kalıyoruz. Dileyen misafirlerimiz trenin restoran kısmından faydalanabilirler.

248196ed-aa-picture-20240128-33549688.jpeg

DOĞU EKSPRES ÜCRETİ NE KADAR?

Kişi başı tek yön 650 TL olarak belirlen seferler vagon özelliklerine göre farklılık gösteriyor.

2023-2024 yılı için ise turistik doğu ekspresinin fiyatı kişi başı 6000 TL oldu.

Turistik Doğu Ekspresi iki kişilik olduğu için 12000 TL ödemek gerekiyor.

9a5dcb92-4igucheeb5ne3o6a2lxqo7-1.jpeg

DOĞU EKSPRESİ'NDE 2 ARTI 1 PULMAN NE DEMEK?

Tren vagonlarında 2+1 pulman koltuk tiplerini göstermektedir. Tekli koltuk ve yan tarafında iki koltuk olduğunu belirtmektedir. Business özel koltuk olarak geçmektedir. Ekonomi ise bütçe açısından uygun fiyatlı koltuklardır.

DOĞU EKSPRESİ 2 KİŞİLİK YATAKLI NE KADAR?

Turistik Doğu Ekspresi (2 Yataklı 1. Mevki): 12.500 TL.

DOĞU EKSPRESİ GÜZERGAHI NASIL BAŞLIYOR?

Tren Ankara’dan Kars’a ve Kars’tan Ankara’ya giden bir ana hat treni. Yani Kars turuna bu şekilde çıkmayı düşünüyorsanız önce Ankara’ya gitmeniz gerekiyor. Ayrıca bu yolculuğa illa ki Ankara’dan binerek dahil olmanız gerekmiyor. Çünkü tren güzergahında yer alan illerde durup yolcu indirip bindiriyor.

DOĞU EKSPRESİ DURAKLARINDA HANGİ ŞEHİRLER VAR?

Tren Ankara, Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars illerinden geçiyor. Tren dönüş güzergahında bu illeri tam tersi sırayla ziyaret ediyor. Elbette bu yolculuk esnasında harika mazaralara tanıklık ediyorsunuz!

DOĞU EKSPRESİ YOLCULUĞUNA HANGİ MEVSİMDE ÇIKILIR?

Tren yolculuğu için en çok tercih edilen mevsim kış. Çünkü trenin güzergahındaki karlı manzaraların tadını çıkarma fırsatını yakalıyorsunuz. Fotoğraf çekmeyi sevenler için harika bir imkan!

Kaynak:YENİ ŞAFAK

Etiketler :