Karşı Komşunun Kızı hayranlarıyla buluşacak

Yazar Mehmet Toker’in “Karşı Komşunun Kızı” isimli yeni kitabı yayımlandı. Romanda yaşanmış bir hikayeye yer verildiğini söyleyen Toker, okuyan herkesin çok etkilendiğini ifade etti.
Karşı Komşunun Kızı hayranlarıyla buluşacak

Yazar ve aynı zamanda Yeni Haber Gazetesi Yazarlarından biri olan Mehmet Toker’in üçüncü kitabı olan “Karşı Komşunun Kızı” yayımlandı. Kitaptan bahseden Toker, şu ifadelere yer verdi; “Daha önce üç kitabım yayımlanmıştı. Bu da 4’üncü kitabım. İlk kitabım ‘Yollar Sonsuza Uzar’ isimli şiir kitabıydı. Ve şu an piyasada kalmadı. 2. Baskıya da genişletilmiş olarak gireceğiz. İkinci ve üçüncü kitabım bir seri şeklinde. İsimleri ise ‘Hasılı Ve’l-Kalem’ ve ‘Kurşuni Kalem’. Makalelerden, denemelerden oluyor. Birincisinde ilahiyat ve eğitim konuları, ikisinde tarih, yakın tarih meselesiyle alakalı konular söz konusuydu.”

59eb8056-1618-41ed-922a-1bdacd8712d3.jpeg

‘YAŞANMIŞ BİR HİKAYE’

Romanda yaşanan bir hikayeye yer verildiğini belirten Toker, “Bu kitabım tamamen diğerlerinden farklı bir kitap. Bir roman. Yaşanmış bir hikayeden uyarlayarak yazdığım bir roman. ‘Karşı Komşunun Kızı’ ismini verdim. Çünkü romanın ana karakterlerinden ikisi de bu sıfata uygun karakterler. Bir genç kızın hayatı normal bir şekilde akarken bir anda bir travmayla başlan bir aylık serüveni anlatıyor. Bir genç kızın hayatından 30 günlük bir kesit var. Kendileri hala hayattalar. İsimleri kitapta farklı. Kasaba isminden özellikle bahsetmedik.” ifadelerine yer verdi.

‘OKUYAN HERKES ÇOK ETKİLENDİ’

Romanı okuyan herkesin çok etkilendiğini dile getiren Toker, “Z Kuşağının kafasına takılan, yaşamış olduğu soruları, sorunları romanımdaki kahramanları yaşıyorlar. Soruyor, soğuluyor, araştırıyorlar. Bu araştırmaların, sorgulamaların neticesinde de cevap bularak hiç kimsenin beklemeyeceği bir sonuçla romanımız sonlanıyor. Özellikle lise ve üniversite çağındaki gençlerimizin mutlaka alıp, okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kitabı ilk edebiyat editörüne gönderdiğimde şöyle bir geri dönüş aldım; ‘Kitap ilk olarak bana taslak olarak göndertildiğinde sıradan bir iş gibi değerlendirmiştim. Fakat okumaya başlayınca bunun farklı bir durum olduğunu, kendi hayatımdan da kesitler buldum. İlk defa bana iş olarak gelen bir kitabı 8 saat hiç başından kalkmadan okudum. Bitirdiğimde çok etkilenmiştim.’ Sözleriyle bir geri dönüş yaptı. Hikayeyi okuyan herkes çok etkilendi.” diye konuştu.

30796d5a-9233-4292-9807-600862b0ee51.jpeg

’14 EKİM’DE KİTAP GÜNLERİ’NDE OLACAĞIM’

Konya Kitap Günleri’nde kitabın galası ve imza günü yapılacağını ifade eden Toker, “14 Ekim Cumartesi günü saat 14:00’dan sonra fuar kapanana kadar 213 numaralı Nobel Yayınları standında yeni kitabımı imzalayacağım. İmza gününden önce kitap piyasaya sunulmayacak. Ben de, okuyucularım da ilk defa imza gününde kitapla tanışacak. İmza günü aynı zamanda kitabın galası olacak. Ben de heyecanla bekliyorum. Tüm okurlarımız davet ediyorum. İmza gününden sonra kitabı Konya’daki hemen hemen bütün kitapçılarda olacak. İnternet için ise sipariş@nobelyayın.com adresinden sipariş verebilirler. 05337065006 veya 05337065007 telefon numaralarından iletişime geçebilirler. 10 adet ve üzeri toplu alımlarda da büyük indirim yapılıyor. Kargo da ücretsiz.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Muhabir
Etiketler :