Kasaplar Odası Başkanı açıkladı: Et neden 145 TL?
Konya Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu, et fiyatlarının yüksek olmasıyla ilgili yapılan yorumlara açıklık getiren maliyet tablosunu açıkladı.
Konya Kasaplar Odası Başkanı Davut Balbaloğlu, et fiyatlarının yüksek olmasıyla ilgili kasaplara yapılan haksız eleştiriye cevap verdi. Başkan Balbaloğlu, yaptığı açıklamada, 100 kilogram karkas dana etin maliyetini kalem kalem belirtti.
Başkan Balbaloğlu tarafından açıklanan tabloda, 8 bin 500 liraya kesimhanelerden alınan 100 kilogramlık karkas dananın 18 kilosunun kemik, 8 kilogramının sinir 3 kilogramının da bekleme firesi verildiği hesaplandı. 100 kilogramlık danadan geriye 71 kilogram saf etin kaldığı tabloya göre etin kilosu 119 lira olarak belirlendi. Bu fiyatın üzerine yüzde bir oranında 1 lira 19 kuruş KDV, yüzde 10 oranıyla 12 lira dükkan maliyetleri ve yüzde 10 oranında 13,20 liralık işletme karı ekleniyor. Tüm bu fiyatlarla birlikte Kasaplar, 1 kilo eti, 13,20 lira kar oranıyla 145 liraya tüketiciyle buluşturuyor. Başkan Balbaloğlu, herkesin sağlıklı ve temiz ete kavuşması için kasapların daha da özverili çalıştığına dikkat çekti.