Kavurucu sıcaklar şapkaya talebi artırdı

Konya’da hava sıcaklıkları giderek artıyor. İnsanlar güneşten korunmak için çeşitli yollar arıyor. Hava sıcaklıklarının artması şapkaya olan talebi artırdı.
Kavurucu sıcaklar şapkaya talebi artırdı

Konya’da hava sıcaklıkları 30 derecenin üstünde seyrediyor. Hal böyle olunca da güneşten korunmanın yollarında ilk akla gelen şapka, yoğun talep görüyor. 40 senedir şapka işiyle uğraştığını söyleyen Gümüş Tuhafiyecilik Sahibi Recep Aygümüş, “Hava sıcaklıklarının artmasıyla Konya’da şapka satışlarında da artış yaşandı. Son bir aydır çok iyi satış yapıyoruz. En çok gençler ve çocuklar şapka almaya geliyorlar. Burada her yaşa uygun şapka bulunduruyoruz. Haziran’dan Ağustos sonuna kadar şapka satışını daha yoğun yapıyoruz. Sonra kışa dönüyoruz. En çok hip-hop, kep ve fötr şapkalara rağbet oluyor” dedi.

kavurucu-sicaklar-1.jpg

‘FİYATLARIMIZ UYGUN’

Şapka fiyatları hakkında bilgi veren Recep Aygümüş, “Şapka fiyatlarımız genellikle uygun. 15 liradan başlar 40 TL’ye kadar çıkar. Çocuk şapkalarımız da 15 liradan başlar 25 liraya kadar çıkar. Hava sıcak olduğu için şapkalara yoğun talep var. İnşallah böyle devam eder. Çocukların ve yaşlıların sokağa bu süreçte daha az çıkması satışlarımızı etkiliyor. Esnaf olarak bu süreçte biz de sıkıntılar çekiyoruz. Ben burada 40 senelik esnafım, işlerim bu seneki kadar kötü hiç gitmedi. Böyle bir sıkıntı hiçbir zaman yaşamadık. Bu süreçte ekmek parasını bile çıkaramadığımız günlerimiz oldu. İnşallah bu virüs sürecini geride bırakıp eski güzel günlerimize kavuşacağız” ifadelerini kullandı.

kavurucu-sicaklar-2.jpg

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ