Kavuş: Miraç; maddeden uzaklaşarak manaya ulaşma, kulluğa ve iyiliğe yönelme çabasıdır

Miraç Gecesi’nin, hüzün ve elem dolu günlerden geçmekte olan Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in Cenab-ı Hak tarafından huzura kabul edilerek teselli edildiği bir zaman dilimi olduğunu hatırlatan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Gazze ve Filistin’de yaşananlar sebebiyle bizler de acı ve hüzün dolu günlerden geçiyoruz. Bu gece vesilesi ile Filistin ve Gazzeli kardeşlerimiz de özgürlükle teselli bulur, tüm acıları geride bırakırlar inşallah” diye konuştu.
Kavuş: Miraç; maddeden uzaklaşarak manaya ulaşma, kulluğa ve iyiliğe yönelme çabasıdır

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Miraç Gecesi sebebiyle yayımladığı mesajında ayrıca şu görüşlere yer verdi; “Lütuf, ihsan, bereket, hikmet ve müjdelerle dolu Miraç Gecesi’ne bizleri kavuşturan Rabbimize şükürler olsun. Miraç, sevgili Peygamberimiz (S.A.V)’in Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da sonsuz kudreti müşahede etmek üzere semaya yükseltildiği yolculuğun adıdır. Miraç; maddeden uzaklaşarak manaya ulaşma, kulluğa ve iyiliğe yönelme çabasıdır.

Ancak miracın ilk durağı ve müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa bugün mahzun ve tutsak. Bu sebeple sevinçlerimiz de mahzun ve tutsak. Kardeşlerimiz, soykırımla karşı karşıya. Yeniden başlattığı ahlaksız ve vicdansız soykırımla siyonizm, üç aydır insanlığın onurunu bir kez daha çiğniyor. Ümmetin bitmeyen duası Kudüs, Mescid-i Aksa ve Gazze, 7 Ekim’den bu yana dinmeyen gözyaşı, insanlığın utanç tablosu oldu. Bu gece tüm dualar, bir sınav kağıdı olarak yeniden insanlığın önünde duran Filistin ve Gazze için olacak.

Bu mübarek gecenin milletimiz, ümmetimiz ve insanlık âlemi için hayır, huzur ve barış getirmesini, savaşın, soykırımın, zulmün ve acının kol gezdiği Gazze ve Filistin’in özgürlüğüne vesile olmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyor, hemşehrilerimin ve bütün İslam coğrafyasının Miraç Gecesi’ni tebrik ediyorum.”

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :