Keçiören'de "Üreten Kadınlar Pazarı" açıldı

ANKARA (AA) - Keçiören Belediyesince el emeğiyle üretim yapan kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla Üreten Kadınlar Pazarı açıldı. Belediyeden...
Keçiören'de "Üreten Kadınlar Pazarı" açıldı

ANKARA (AA) - Keçiören Belediyesince el emeğiyle üretim yapan kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla Üreten Kadınlar Pazarı açıldı.

Belediyeden yapılan açıklama göre, Etlik Osmanlı Semt Pazarında cumartesi günleri hizmet verecek pazarın açılışında konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, unutulmaya yüz tutan ev ve el ürünlerinin pazarda üretilip satılacağını belirtti.

Belediyenin kadınlardan herhangi bir ücret almayacağını bildiren Altınok, her evin birer atölyeye dönüşmesi ve herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti.

Üreten Kadınlar Pazarı'nın satış gününü daha sonra iki güne çıkaracaklarını aktaran Altınok, "Biz, burada hanımlarımıza böyle bir imkan verdik. Onlar da üreterek hem kendilerine hem ülkelerine katkı sağlıyorlar. Kışın üşümeden yazın terlemeden satış yapacakları bir sıcacık pazar alanı sunduk." ifadelerini kullandı.

Açılışa AK Parti Ankara Milletvekilleri Lütfiye Selva Çam ve Zeynep Yıldız, AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat da katıldı.

Kaynak: