Kel başa şimşir tarak!

"Kel başa şimşir tarak" konu saç dökülmesi. Peki bu Atasözü ne anlama geliyor?
Kel başa şimşir tarak!

Bilindiği gibi saç dökülmesinin birden fazla nedeni olabilir. Genetik faktörler, sağlıksız beslenme veya uzun süreli stres. Çareyi sosyal medya veya alternatif tıp ürünlerinde arayan vatandaşlar aşırıya kaçıp gereksiz ve sonuçsuz masraf edebiliyor. Sosyal medya bu tür rahatsızlıklar için çözüm değil. Herkes alternatif tıp ürünleri satıyor çare arayan vatandaşlar mağdur ediliyor.

1-1.jpg

Hal böyle olunca işte bu Atasözü aklımıza geliyor. "Kel başa şimşir tarak" yani; doğal yollardan çözümü varken, doktora gitmeden başka yöntemler deneyip gereğinden fazla masraf eden ya da maddi durumu çok iyi olmayan birisinin, pahalı ve gereksiz şeyler almaya kalkışması gibi hallerde kullanılır.

1-1-001.png

Örnek cümle olarak şu cümle verilebilir; saçının dökülmesi ile ilgili asıl nedeni tıbben araştırmamış doktora gitmemiş lüzumsuz yere çözümü olmayan çok fazla masrafa girmiş.

1-2-001.png

"Kel başa şimşir tarak"

Saç Dökülmesi için uzman bir Dermatoloji veya hastanelerin cildiye poliklinikleri mutlaka gidilmesi gerekiyor. İsteyen günümüz teknolojisinde oldukça iyi seviyelere gelen saç ekim merkezlerini de ziyaret edebilir.

Aslında yukarıda kısaca bahsettiğimiz gibi saç dökülmesinin tek bir sebebi yok. Birden fazla sebep saç dökülmesine yol açabiliyor.

• Demir eksikliği en büyük sebep olabilir. Demir içeren besinlerin tüketilmesi sorunun önüne geçebilir.

• Stres. Uzun süre stresli bir iş veya hayatınız varsa, 4-5 ay gibi bir süre sonra saçlarınızın döküldüğünü.

• Protein eksikliği. Yeteri kadar protein almayan vücut bu eksikliği gidermek için saçın büyümesini durdurabiliyor.

•Tiroid bezi yeterince hormon pompalamıyorsa saç dökülmesine yol açabilir.

• B vitamini eksikliği ya da aşırı A vitamini alımı da saç dökülmesini tetikleyebilir. •SELÇUK ÖZKAN

Etiketler :