Kendinize güzellik yapın kitaptan ayrı kalmayın!

Her gün birbirinden farklı yazarların okurlarla buluştuğu Konya Kitap Günleri, Gazeteci Yazar Pelin Çift, Tarihçi Yazar Tufan Gündüz ve Oyuncu Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu’yu okurlarıyla buluşturdu.
Kendinize güzellik yapın kitaptan ayrı kalmayın!

Konya Kitap Günleri geçtiğimiz Perşembe günü yine birbirinden değerleri yazarları bünyesinde ağırladı. Yazarlar, okuyucularına önemli mesajlar verdi. Kitapların birer arkadaş olduğunu vurgulayan Pelin Çift, “Bir insanın küçüklükten beri okuma alışkanlığı olmayabilir ama nereden başlansa kârdır. O nedenle kendinize ve hayatınıza bir güzellik katın ve kitaptan ayrı kalmayın” dedi. Kitap okumanın önemine dikkat çeken Tufan Gündüz, “Kitap okumak hobi değildir. Kitap okumak bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyaç da hiçbir zaman bitmez” ifadelerini kullandı. İnsanların bol bol kitap okuması gerektiğini söyleyen Bahadır Yenişehirlioğlu, “Kitap okumaktan zarar gelmez ama okuyucuların  ne okuduklarını biliyor olmaları lazım” diye konuştu.

pelin-cift.jpg

‘KONYA BENİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ BİR ŞEHİR’

“Konya benim için her zaman çok kıymetli bir şehir” diyen Pelin Çift, sözlerine şöyle devam etti: “Bu benim yalnızca tarih sevgimden kaynaklı değil aynı zamanda insanıyla alakalı da bir durum. Konya her zaman bize kucak açıyor. Tarih severler olarak Selçuklu’ya başkentlik etmiş olması nedeniyle Konya’ya çok hakimiz. Çatalhöyük’ü göz önünde bulundurursak Konya insanlık tarihine 10 bin yıl boyunca tanıklık etmiş bir yerdir. Selçuklu Kongre Merkezi de çok güzel. Okuyucularla, seyircilerle bir arada olma fırsatı sunuyor. Konya’nın mutfağını da çok seviyorum. Buraya gelmek hayatın her alanında cazip hale geliyor. Davet edenlere ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.  Yoğun programlar dolayısıyla kitap günlerine hafta içi geldik. Ancak hafta sonu yoğunluğunu burada görebildim. İmza da dışarıya taşmış vaziyette. Bu da gösteriyor ki etkinliği gerçekleştirenler hem işlerini ciddiye almışlar hem de bunu çok güzel duyurmuşlar.”

img-5818.jpg

‘NE ZAMAN GELSEM ÇOK İYİ BİR ORGANİZASYONLA KARŞILAŞIYORUM’

Konya’ya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çift, “Konya kitap günlerine ne zaman gelsem çok iyi bir organizasyonla karşılaşıyorum. Bu kez de öyle olduğunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Biz yazarlar ve gazeteciler açısından da olumlu ama halkın gösterdiği ilgi okur açısından da iyi bir kitap günleri gerçekleştirdiğini gösteriyor. İnşallah devamının gelmesini temenni ediyorum. Bence kitaplar hiç tanımadığımız insanları, hiç bilmediğimiz fikirleri ya da hiçbir zaman gerçekleştiremeyeceğimiz hayalleri bize sunan birer arkadaştır. Bir insanın küçüklükten beri okuma alışkanlığı olmayabilir ama nereden başlansa kârdır. O nedenle kendinize ve hayatınıza bir güzellik katın ve kitaptan ayrı kalmayın” ifadelerine yer verdi.

haberk.jpg

‘KÜLTÜRÜN YAYILMASINDA BÜYÜK ETKİSİ VAR’

Konya’nın kültürün yayılmasında büyük etkisinin olduğunu vurgulayan Tarihçi Yazar Tufan Gündüz de, “Konya tarihten beri büyük bir kültür merkezi oldu ve Anadolu’da kültürün yayılmasında da büyük tesirleri olan bir şehir. Böyle bir şehre gelmekten elbette ki çok mutluyum ve memnunum. Kitap fuarları kültürün ve sanatın birleştiği yerler haline geldi ancak büyük organizasyonlar gerektiriyor, büyük masraflar gerektiriyor. Organizasyon büyük olunca da büyük yayıncılar geliyorlar. Konya’da bunların hepsi bir araya geliyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum. Konya’ya gelen yayıncıları tebrik ediyorum. Çünkü çok zor bir süreçten geçerken kitabın okunacağına dair ümidimizi hâlâ muhafaza ediyoruz. En güzel tarafı da fuarı ziyaret eden gençlerin çokluğuna bakarak bu ümidimizin daha da güçlendiğini söyleyebiliriz” diye aktardı.

tufan-gunduz.jpg

‘KİTAP OKUMAK HOBİ DEĞİLDİR’

Kitap okumanın bir hobi olmadığına vurgu yapan Gündüz, “Belediyenin katkıları, yayıncıların gelmiş olmaları, Konyalıların da teveccühü çok güzel bir fuarın oluşmasına sebep olmuş.  Konya kitap günlerine ikinci gelişimiz. İlkinde de salonumuz çok doluydu bu gelmemizde de aynı doluluğu gördük. Gençlerin ya da genel olarak kitap okuyucularının sadece okumadığını, konferanslara da sevdikleri kişilerin, bilim adamlarının, yazarların eserlerine de duyduğu ilgiyi bize gösteriyor. İlgiyle de kalmıyor. Onları da dikkatle dinliyorlar. Kitap okumak hobi değildir. Kitap okumak bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyaç da hiçbir zaman bitmez” şeklinde konuştu.

img-5818-001.jpg

‘NE OKUDUĞUNUZU BİLİN!’

Konya kitap günleriyle ilgili düşüncelerini dile getiren Yazar ve Oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu, “Konya bizim için çok önemli çünkü Konya kitap fuarı çok düzenli. Hem uygulama açısından hem de Konyalıların katılımı açısından her yazarın gelip de söyleşi yapmak istediği bir alan. Pandemiden sonra insanın bu kadar sıkıldığı ve yeni yeni açılan bu piyasada Konya’da olmak hem katılım açısından hem de yaptığımız imza açısından gerçekten çok mutluluk verici. İnşallah bütün Türkiye’deki diğer fuarlar da Konya fuarı kadar kusursuz olur. Konyalı okurlara tavsiyem bol bol okusunlar. Kitap okumaktan zarar gelmez ama ne okuduklarını biliyor olmaları lazım. Eğer bir insan sürekli okursa düzenli okursa o takdirde neyi okuyup neyi okumaması gerektiğini bilir. O yüzden düzenli bir okur olmak yeterlidir” diyerek sözlerini noktaladı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

bahadir-yenisehirlioglu.jpg

img-5820.jpg

img-5824.jpg