Kenya ile Konya arasında ticari bağ kuruldu

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi, geçtiğimiz günlerde Kenya'nın farklı kentlerinde kurulacak değirmen- un fabrikaları, yem fabrikaları, et entegre fabrikaları ve süt fabrikaları hizmet alımları için Kenya’dan gelen önemli bir heyeti misafir etti.
Kenya ile Konya arasında  ticari bağ kuruldu

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesi, geçtiğimiz günlerde Kenya'nın farklı kentlerinde kurulacak değirmen- un fabrikaları, yem fabrikaları, et entegre fabrikaları ve süt fabrikaları hizmet alımları için Kenya’dan gelen önemli bir heyeti misafir etti. ASKON Üyesi ve Kenya Fahri Konsolosu Sinan Yılmaz, Kenya Ticaret Bakan Yardımcısı Peter Kaberia, Kenya Ticaret Müsteşarı Victor Ochieng ve beraberlerindeki danışmanlar Konya’ya geldi. 3 gün boyunca ASKON Konya Şubesi’nde ikili görüşmeler gerçekleştirildi. Verimli geçen toplantılar ile Konya ile Kenya arasında önemli bir ticari bağ kuruldu.

KONYA’NIN İHRACATINA KATKI

Kenya heyetinin temaslarını değerlendiren ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, “Haftayı çok verimli bir şekilde geçirdik. ASKON Konya Şubesi olarak önemli bir alım heyetini Konya’ya getirdik.  Kenya'nın farklı kentlerinde kurulacak değirmen- un fabrikaları, yem fabrikaları, et entegre fabrikaları ve süt fabrikaları hizmet alımları için Kenya Ticaret Bakan Yardımcısı Peter Kaberia, Kenya Ticaret Müşteşarı Victor Ochieng’i misafir ettik. Konya’da talep edilen sektörlerdeki güçlü firmalarımızı birlikte ziyaret ettik. Kendileri çok iyi iş görüşmeleri yaptı ve ilk etapta ön sipariş olarak 1 milyon dolarlık anlaşma ile sonuçlandırdılar.  Şubemizde gerçekleştirilen ikili görüşmelerde de farklı sektörlerden onlarca ticari kapı açıldı. Heyet Konya’nın üretim gücünü yerinde görmüş oldu. Bu anlamda Konya’nın ihracatına ciddi katkı sağlayacak bir süreci başlatmış olduk” dedi. 

kenya-ile-konya-arasinda-ticari-bag-kuruldu-3.jpg

kenya-ile-konya-arasinda-ticari-bag-kuruldu-4.jpg