Kerry, Zarif ile görüştü
ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile İranlı mevkidaşı Zarif, New York'ta nükleer anlaşmanın uygulanması, Yemen ve Suriye krizleri ile ilgili bir görüşme gerçekleştirdi.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile New York'ta bir araya geldi.
ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kerry'nin İranlı mevkidaşı Zarif ile bugün New York'ta bir araya geldiği bildirildi.
Açıklamada iki bakanın P5+1 ülkeleri ve İran'ın nükleer anlaşmayı imzaladığı 14 Temmuz'dan bu yana ilk defa görüştüğü belirtildi.
İkilinin anlaşmanın uygulanmasında ilerleme kaydetmenin önemine değindiğinin ifade edildiği açıklamada, Kerry'nin Zarif'i ABD'nin uygulama sürecindeki hazırlıkları konusunda bilgilendirdiği bildirildi.
Açıklamada ayrıca, Kerry'nin ülkesinin Yemen ve Suriye'deki krizlerle ilgili endişelerine de değindiği kaydedildi.
Bakmadan Geçme