"KGAÖ'nün asıl görevi bölgelerimizi terörden korumaktır"

Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov:- "KGAÖ'nün asıl görevi bölgelerimizi dış saldırılar ve uluslararası terörden korumaktır"
"KGAÖ'nün asıl görevi bölgelerimizi terörden korumaktır"

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, ülkesinin bu yıl dönem başkanlığını yaptığı Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütünün (KGAÖ) sorumluluk alanındaki artan tehdit seviyesinin daha yüksek düzeyde bir iş birliği gerektirdiğine dikkati çekerek "KGAÖ'nün asıl görevi, bölgelerimizi dış saldırılar ve uluslararası terörden korumaktır." dedi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Ceenbekov, Kırgızistan Genelkurmay Başkanı General Rayimberdi Duyşembiyev'in ev sahipliğinde gerçekleşen KGAÖ toplantısına katılan örgüte üye ülke savunma bakanlarını kabul etti.

Konuk savunma bakanlarını, yaklaşan 9 Mayıs Zafer Bayramı Günü dolayısıyla kutlayan Ceenbekov, "Sovyet döneminde ortaklaşa olarak birbirimize yardım ederek ortak devletimizin askeri güvenliğini sağladık. Savaş sırasında, babalarımız ve atalarımız ana vatanımızın savunması için omuz omuza mücadele etti. Bugün de KGAÖ'nün asıl görevi, bölgelerimizi dış saldırılar ve uluslararası terörden korumaktır." ifadelerini kullandı.

Ceenbekov, Kırgızistan'ın, Şanghay İşbirliği Örgütü, Bağımsız Devletler Topluluğu ve KGAÖ dahil bölgesel entegrasyonun daha da derinleşmesine ilişkin konulara büyük önem verdiğinin altını çizdi.

Görüşmeye, Ermenistan Savunma Bakanı David Tonoyan, Belarus Savunma Bakanı Andrey Ravkov, Kazakistan Savunma Bakanı Nurlan Ermekov, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Tacikistan Savunma Bakanı Şerali Mirzo, KGAÖ'nün geçici Genel Sekreteri Valeriy Semerikov ve KGAÖ Birleşik Silahlı Kuvvetleri Başkanı Korgeneral Anatoliy Sidorov katıldı.

Bişkek'e ziyareti kapsamında Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Kırgızistan Silahlı Kuvvetlerine 2 askeri helikopteri ve 9 zırhlı araç hibe etti.




Kaynak: