Kılıçdaroğlu Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet etti

Her fırsatta Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İngiliz The Times gazetesine verdiği mülakatta, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye ekonomisi hakkında tepki çeken ifadeler kullandı.
Kılıçdaroğlu Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi İngiliz The Times gazetesine şikayet etti. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. 

Erdoğan için 'diktatör' ifadesini kullanan CHP lideri, "Tarihin bize gösterdiği süreç diktatörlerin kalıcı olmadığıdır" dedi. 

Kılıçdaroğlu Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet etti

Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın seçimlerden önce seçmeni kandırdığını iddia etti. Erdoğan'ın "CHP'ye oy verirseniz ve kazanırlarsa, CHP'li belediyeler sosyal yardımları kesecek, onlara oy vermediğin" sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, " Covid-19 salgını, bunun doğru olmadığını gösterdi. Belediyelerimiz, ihtiyacı olan vatandaşlar için sosyal yardımlar ve desteklerde bulundu. Seçmen, Erdoğan’ın bu konuda yalan söylediğini fark etti ve bu Erdoğan’ı rahatsız ediyor" ifadelerini kullandı. 

Ekonomide kaynakların savurganca kullandığını da öne süren Kılıçdaroğlu, vergilerin nereye ne kadar harcandığının bilinmediğini de iddia etti.

Kılıçdaroğlu Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet etti

CHP'Lİ BELEDİYELERİN REZALETLERİ UNUTULMADI

CHP'li belediyeler, koronavirüsle mücadele döneminde halka yardım etmek bir yana, yaptığı paylaşımlar ve sözde yardımlarla büyük tepki toplamıştı. 

Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu 90 liraya mal olacak yardım paketinin ücretini 150 lira olarak belirlemişti. 

HALKIN VERGİLERİYLE GAZETE DAĞITTILAR

Öte yandan, Kızılay'ın yaptığı yardımları küçümseyen CHP'nin belediyeleri, halka ekmek yerine gazete dağıtarak büyük bir skandala imza atmıştı. Hatırlanacağı üzere, salgınla mücadelenin en üst seviyede olduğu dönemde CHP'li belediyeler yurt genelinde halkın vergileriyle alınan resmi belediye araçlarını kullanarak Sözcü Gazetesi dağıtmıştı. 

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI ERDOĞAN'DAN YARDIM İSTEMİŞTİ

Kılıçdaroğlu halka yardım ulaştırdıklarını iddia ederken, CHP'li 11 belediyenin çözüm bulamayınca Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istemesine dair haberler de medyaya yansımıştı. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın da aralarında olduğu 11 belediye başkanı, koronavirüs salgını sebebiyle yaşanan ekonomik daralma, düşen gelirler ve yapılması gereken hizmetlerin bütçeler üzeriNE getirdiği yüke ilişkin bir toplantı gerçekleştirmiş, çözüm bulamayınca Belediyeler Birliği'nen Cumhurbaşkanı Erdoğan'la toplantı organize edilmesini talep etmişti. 

HABER7

Kaynak: