Kim bu il imamı?

FETÖ’nün sözde Sinop il imamı olarak yakalanan zanlının Konya bağlantısının ayrıntıları ortaya çıktı. Sinop’tan önce Aksaray il imamlığını yapan FETÖ’cü eski öğretmen, Konya’da da 4 büyük ilçede sözde eyalet imamlığı yapmış.
Kim bu il imamı?

Sinop’ta FETÖ yapılanmasına yönelik operasyonda “il imamı” olarak görev yaptığı ve hücre evinde kaldığı tespit edilen bir zanlı gözaltına alındı. Zanlının ise eski öğretmen Y.Ç. olduğu belirlendi. Zanlının, Sinop’tan önce Aksaray’da sözde il imamı olarak görev yaptığı öğrenilirken, Aksaray’dan önce, Karatay eyalet imamı, Selçuklu eyalet imamı, Akşehir-Ereğli ilçe imamlığı ve doktorlardan sorumlu ünite imamı olarak örgüt adına görev yaptığı öğrenildi. Uzun zamandır aranan zanlının Konya’dan sonra Aksaray’a gittiği ve sonrasında da Sinop’a geçtiği tespit edildi.

SAHTE KİMLİKLER BULUNMUŞTU

Geçtiğimiz Çarşamba günü, Sinop Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Sinop Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince daha önce örgütün farklı kentlerdeki yapılanması içinde "il imamı" olarak görev yaptığı belirlenen bir kişinin Sinop'ta örgüte ait hücre evinde saklandığı tespit edildi. Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla söz konusu eve operasyon düzenleyen ekipler, eski öğretmen Y.Ç'yi gözaltına aldı. Ayrıca ekipler tarafından, zanlının kaldığı evde yapılan aramada, 11 bin ABD doları, bin 980 lira Türk lirası, çok sayıda dijital materyal, iki telefon ve sahte kimlik ele geçirildi.

TÜM DETAYLAR BELİRLENDİ

FETÖ'nün, kimi kaçak kimi de yakalanan, Kırıkkale, Sinop, Niğde, Aksaray, Tokat, Karaman, Siirt, Malatya, Trabzon ve Çanakkale’de sözde il imamlığı yaptırdığı zanlı ve şüphelileri Konya’da yetiştirdiği de ortaya çıktı. Ayrıca, Konya’da il yapılanmasına yönelik operasyonel çalışmalar neticesinde önemli tespitler yapıldı. Sözde ülke imamları, coğrafi bölge imamları, il imamları, il istişare ana mütevelli heyeti, eyalet yapılanması, askeri yapılanmada mahrem imamlar, emniyet yapılanması mahrem imamlar, eğitim yapılanması, askeri yapılanma ve diğer üniteler tek tek tespit edildi. Ülke imamı olan 52 şüpheli belirlenirken, il imamı olarak da Konya’da 13, diğer illerde ise 97 şüpheli saptandı. Ve ülke imamı olanların, öncesinde il imamlığı yaptığı da ortaya çıkarıldı. Örneğin, 2008 yılında Konya’da FETÖ’nün sözde il imamlığını yapan ve kaçak olan şüphelinin, şuan Mısır’da ülke imamı olduğu belirlendi.

Kaynak: Salih Köprülü / Yeni Haber