Kırgızistan'da "yolsuzlukla mücadelede" iktidara destek mitingi

Kırgızistan'da bazı sivil toplum kuruluşları, iktidarın devlet organlarında yolsuzlukla mücadele çabalarına destek mitingi düzenledi
Kırgızistan'da "yolsuzlukla mücadelede" iktidara destek mitingi

BİŞKEK (AA) - Kırgızistan'da bazı sivil toplum kuruluşları (STK), iktidarın devlet organlarında yolsuzlukla mücadele çabalarına destek mitingi düzenledi.

Ülkede adalet ve insan hakları alanında mücadele yürüten STK yetkilileri ve aktivistlerden oluşan grup, Yüksek Mahkeme binası önünde başlayan ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde sona eren "iktidara yolsuzlukla mücadele çabalarında destek" mitingi gerçekleştirdi.

Organizatörler, Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov'un yargı ve güvenlik organlarında yolsuzlukla mücadele çabasına destek vermek amacıyla toplandıklarını bildirdi.

Konuşmacılar da yolsuzluğa bulaşmış ve siyasi kararlar aldığı iddia edilen hakimlerin görevden alınması talebinde bulundu.

Güvenlik güçlerinin müdahalede bulunmadığı miting, yargı organlarında dile getirilen sorunların yer verildiği bildirinin parlamentoya sunulmasının ardından sona erdi.

Cumhurbaşkanı Ceenbekov, bir ay önce düzenlenen Güvenlik Konseyi toplantısında, yargı ve güvenlik organlarında yolsuzluk sorununa dikkati çekmiş, yolsuzluğa karşı büyük çaplı ve kararlı mücadele talimatı vermişti.


Kaynak: