Kırkpınar'a rekor katılım

Edirne Belediye Başkanı Gürkan:''Bu yıl 1923 pehlivanın kayıt yaptırdığı Kırkpınar'da tüm zamanların rekoru kırıldı''

Kırkpınar'a rekor katılım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne rekor katılım olduğunu açıkladı.

Gürkan, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, dünyanın en eski spor organizasyonlarından bir olan Kırkpınar'ın büyük bir coşkuyla başladığını belirtti.

Geçen yıl Kırkpınar'a  bin 725 pehlivanın kayıt yaptırdığını anlatan Gürkan, ''Bu bir rekordu. Bu yıl 1923 pehlivanın kayıt yaptırdığı Kırkpınar'da tüm zamanların rekoru kırıldı'' dedi.

Bu yıl Kırkpınar'ın çok başarılı bir şekilde, yağlı güreşlere örnek olacağını ifade eden Gürkan, başpehlivanlık kategorisindeki tüm güreşçilerin güçlerinin birbirine denk olduğunu vurguladı.

Özellikle pazar günü er meydanında kıran kırana güreşlerin yapılacağını aktaran Gürkan, organizasyona katılan tüm pehlivanlara başarılar diledi. 

Başkan Gürkan ayrıca, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle tüm gazetecileri kutlayarak, birlikte pasta kesti. 

Bakmadan Geçme