Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk: "Pide ile ilgili tedbir doğru bir karar"

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bahamettin Öztürk, fırınlardaki pide satışı ile ilgili...
Kırşehir ESOB Başkanı Bahamettin Öztürk: "Pide ile ilgili tedbir doğru bir karar"

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bahamettin Öztürk, fırınlardaki pide satışı ile ilgili alınan tedbirin doğru bir karar olduğunu söyledi.

Birlik merkezinde gazetecilere açıklamada bulunan Öztürk, yeni tip koronavirüs (Kodiv-19) salgıyla mücadele kapsamında hükümetin aldığı kararlara 18 esnaf odasıyla destek verdiklerini ifade etti.

Görünmez bir bela ile mücadele edildiğini vurgulayan Öztürk, hükümetin aldığı kararlara zamanında ve yerinde uyulması halinde kısa sürede normale dönüleceğini ve esnafın da gönül huzuru ile iş yerlerini açmaya başlayacağını dile getirdi.

Fırınlar ile ilgili alınan kararla sıcak pide yoğunluğunun önüne geçileceğini belirten Öztürk, şöyle devam etti:

"Ramazan ayı ile fırınların önünde yığılmalar olacaktı. İçişleri Bakanlığından gelen genelge ile 17.30'dan sonra fırınlar sıcak pide ve ekmek çıkarmayacak. Bu saatten sonra fırınlar kapanacak. İftardan sonra fırınlar yine açılabilecek. Fırınlarımız bu saatten sonra sıcak pidesini, kıymalı, kaşarlı pidesini çıkartabilir."

Virüsün bir an önce ortadan kalkması için herkesin katkı yapması gerektiğine işaret eden Öztürk, "Bu virüs görünmeyen bir bela. Bu beladan acilen kurtulmamız lazım. Alınan tedbirleri tebrik ediyorum. Pide ile ilgili tedbir doru bir karar. Esnafımız en kısa sürede bu virüsten kurtularak dükkanını gönül huzuru ile açması lazım. Zor bir süreçten geçiyoruz ama bunu hep beraber aşacağız." ifadelerini kullandı.


Kaynak: