Kırşehir Valisi Akın'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi İbrahim Akın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Vali Akın, mesajında, basın özgürlüğü...
Kırşehir Valisi Akın'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi İbrahim Akın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Akın, mesajında, basın özgürlüğü ve toplumun haber alma hakkının korunmasının, demokrasinin ve şeffaf yönetim anlayışının en önemli unsurlarından olduğunu anımsattı.

Bilgi, birikim, tecrübe, sorumluluğun yanı sıra meslek ilkeleri ve toplum yararını gözeterek çalışmayı gerektiren gazeteciliğin zor ancak saygınlığı yüksek bir meslek olduğunu vurgulayan Akın, şunları kaydetti:

"Teknolojik gelişmelere paralel olarak bilgiye ve habere erişimin kolaylaştığı günümüzde halkımızı doğru, tarafsız ve güncel haberlerle en hızlı şekilde buluşturan gazetecilerimizin yaptıkları görevin önemi giderek artmaktadır. Basın mensuplarının görevini yaparken meslek ilkelerini, kamu yararını, temel hak ve özgürleri, hukukun üstünlüğünü esas alan bir anlayışla hareket etmesi, bu mesleğin toplumdaki yerini ve saygınlığını daha da güçlendirecektir. Mesleğin zor şartlarına rağmen ülkemizin ve dünyanın farklı bölgelerinde haber peşinde koşan gazetecilerimizin gösterdiği fedakarlık her türlü takdirin üzerindedir. Yaygın basında olduğu gibi yerel basınımızın da ileri standartlara ulaşması ve daha güçlü bir şekilde yayın hayatına devam etmesi en büyük temennimizdir. Basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum."

Kaynak:

Etiketler :