Kış ayında cildinize dikkat!

Kış soğuğu cildimizi en çok yıpratan şeylerin başında geliyor. Bu yüzden de kışın cilt bakımına daha çok dikkat etmek büyük önem taşıyor. Pandora İstanbul VIP Güzellik Merkezi Konya Şubesi Genel Müdürü Pınar Küçükkartlar, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kış ayında cildinize dikkat!

En sık karşılaşılan sorunlardan birisi olan cilt kuruluğuna özellikle kış aylarında daha çok rastlanıyor. Çevresel nem oranının azalması, aşırı güneşte kalma, sık banyo yapma, uzun süreli su teması ve soğuk hava ciltte nem kaybına neden olarak kuruluk sorununa sebep olabiliyor. Kış ayının ciltte getirdiği en büyük sorunun başında cilt kuruluğu olduğunu söyleyen Genel Müdür Pınar Küçükkarttlar, “Kış ayında, kaşıntı, deride kuruluk, pul pul dökülme gibi birçok hastalık görülür. Cilt, kış aylarında mutlaka düzenli olarak nemlendirilmesi gerekir. Duştan sonra ya da uykudan önce nemlendirici kullanılması faydalı olacaktır. Özellikle kuru cilde sahip kişilerin bu hususa daha fazla önem vermesi gerekiyor. Her cilt tipi için farklı ürünler kullanılmasa gerekmektedir. Cildi kurutan sabun, duş jeli vs ürünler kullanılmamalıdır. İçerisinde alkol bulunan kozmetik ürünler yerine daha doğal ürünler tercih edilmelidir” dedi.  

pinar-kucukkartlar.jpg

‘BAHARATLI YİYECEKLERDEN UZAK DURMALIYIZ’

Cilt hastalıklarından korunmak için önerilerde bulunan Pınar Küçükkartlar, “Kış aylarında beslenmenize daha fazla dikkat etmeniz gerekir. Baharatlı yiyeceklerden uzak durmalıyız. Balık- ceviz gibi besinler tercih etmeliyiz ki bu sayede cildiniz daha nemli kalacaktır. Vücudunuzun nem seviyesinin artması ve cilt kuruluğunun azalması için bol bol su içmeniz de son derece önem taşır. Aşırı sıcak ve aşırı soğuk su ile duş almaktan kaçınmalıyız. Kimyasal ürünlerden uzak durmalıyız. Erkek cildi, kadın cildine göre yüzde 25 daha kalındır. Kalın olmasından dolayı erkeklerin cildi kadınlara nazaran daha dayanıklıdır. Sebum üretiminde de farklılık gösterir. Yani sebum üretimi erkeklerde daha fazladır. Bu da erkeklerin daha uzun süreli akne problemi yaşamasına sebep olur” şeklinde konuştu.

pinar-kucukkartlar-2.jpg

‘ERKEKLERDE KOLLAJEN PROTEİNİ DAHA FAZLA’

Cilt problemlerinin erkeklerde ve kadınlarda farklılık gösterdiğini sözlerine ekleyen Küçükkürtlar, “Erkeklerde kollajen yoğunluğu kadınlara göre daha fazladır. Kollajen bir protein türüdür. Yaşlanmayla direkt alakalı bir durum olduğu için bir kadının aynı yaştaki bir erkekten daha büyük gösterdiği gözlenir. Kollajen kaybına örnek verecek olursak güneş ışınları en çok zarar verenlerdendir ve buna en güzel çözüm yaz kış 50 sun protection factor kullanmaktır. Kış aylarının en kötü yanlarından biri de cildi kurutmasıdır. Soğuk havalar cildimizi kurutarak mat ve cansız görünmesini sağlıyor ve kaybettiğimiz ışıltıyı da verebiliriz. Tabi ki bunu doğru makyaj ürünlerini tercih ederek yapabiliriz. İlk olarak biliyoruz ki; yaz aylarında hava sıcak ve nemli olduğu için mat ürünler tercih edilmelidir. Kış aylarında daha sıvı ve nemli ürünler tercih etmeliyiz” şeklinde konuştu. Kış ayında vücudun nemlendirilmesi gerektiğini belirten Küçükkartlar, “Aydınlık ve ıslak bitişli fondötenleri tercih ederek vücudun daha nemli görünmesini sağlayıp kuruluğunu gizleyebiliriz. Kış aylarında yağlı cilt yapısına sahip olsak bile yağsız nemlendiriciler ile nemlendirmeliyiz. Nem veren spreylerde tercih edebiliriz. Ve son olarak en önemlisi de temizleme aşamasına dikkat etmeliyiz. Cilt temizliğimizi iyi yapmalı ve her ay düzenli olarak profesyonel cilt bakımı yaptırmalıyız” diyerek sözlerini tamamladı.  
•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ