Kış mevsiminin vazgeçilmez içeceği yüzde 66 zamlandı

Konya’da kış aylarının yaklaşmasıyla, soğuk havaların vazgeçilmezi olan salep geçen yıla göre yüzde 66 oran zamla tezgâhlarda yerini aldı.
Kış mevsiminin vazgeçilmez içeceği yüzde 66 zamlandı

Konya’da kış aylarının vazgeçilmezi olan salebin fiyatını aktaran Konya Bedesten Çarşısı esnaflarından Baharatçı Yusuf Çatlıoğlu, “Geçen sene salep fiyatı 2 bin 500 ile 3 bin arasında iken bu sene 5 bin civarlarına kadar çıktı. Yüzde 66 zamlandı.” ifadelerini kullanarak salep satışında da bir değişiklik olmadığını belirtti.

salep-1.jpg

10 gram 5 kişiye yetiyor

10 gram salep 1 litre sütle yapılıp 3-4 bardak içilebileceğini belirten Çatlıoğlu, “Vatandaşlar zaten 10 veya 15 gram salep satın alıyorlar. Bu da zaten 1 litre sütle 4-5 kişi için yeterlidir. Ayrıca bizde 3 çeşit salep vardır. Birincisi aromalı içeceklerle satılan, ikincisi içinde az salep bulunan içecek, üçüncüsü de zaten toz olarak sattığımız saleptir. Üçüncüsü biraz zahmetli. Yapılışı 2-3 saat sürüyor.” dedi.

salep-3.jpg

Yaz aylarında salep daha fazla satılıyor

Salep satışlarına da değinen Çatlıoğlu, “Herkes genelde havalar soğuyunca salep satışlarının arttığını söylüyor. Aslında tam tersi. Kendi satışıma bakarak söylüyorum, yaz ayları satışlarımız kış aylarına göre daha fazla oluyor. Çünkü salebi dondurma için kullanan çok kişi var. O yüzden yaz satışlarımız kış satışlarımızdan daha fazla oluyor.” diye konuştu.

salep-4.jpg

Etiketler :