Kışın cilt sorunlarına dikkat!

Kış aylarının gelmesi cilt sorunlarını da beraberinde getiriyor. Bu aylarda cilt kuruluğu ve pullanma gibi sorunlarla karşılaşılabilir. Bunun çözümü sağlıklı beslenme ve uygun ürün kullanımından geçiyor.
Kışın cilt sorunlarına dikkat!

Kimyasal içermeyen doğal ürünler her zaman sizin için daha doğru ve sağlıklı olan bir tüketim şekli olacaktır. Cilt sorunlarının başında bilinçsiz ürün kullanımı geliyor. Kışın buna daha çok dikkat edilmeli ki zorlu hava şartlarıyla birlikte daha kötü bir cilde sahip olmayalım. Cildi nemlendirmenin önemli olduğu günlerde, cilt tipine uygun nemlendiriciler kullanılması öneriliyor.

uzman-estetisyen-merve-tas.jpg

Uzman Estetisyen Merve Taş, “Kış aylarında soğuk hava, rüzgâr, kalorifer ve elektrikli soba kullanımı ile havasız ortamlar cilt sağlığını olumsuz etkiliyor. Kışın en sık görülen rahatsızlıklar arasında ciltte kuruluk, pullanma, egzama ve sedef gibi sorunlar yer alır. Bu sorunların olmaması ya da azaltılması için yoğun yapıda ve yağ bazlı nemlendiriciler kullanılmalıdır. Yoğun yapıdaki kremler özel formülleri sayesinde cildin nem dengesini sağlar kış aylarında bile sağlıklı bir cilde sahip olmanızı destekler.“ ifadelerini kullandı.

uzman-estetisyen-merve-tas-001.jpg

Doğal ürünlerle cilt sağlığını korumak mümkün

Taş, “Güneş koruyucu kremlerin kış aylarında da kullanılması gerekir. Güneş koruyucu, kışın kullanılması cilde ekstra katkı sağlar. Yaz aylarının en büyük sorunu ciltte kurumalara yol açmasıdır. Bu da zaman içerisinde kırışıklıkları arttırır. Eğer önlem alınmaz ise kış aylarında da bu kuruluk devam eder ve sorun giderek derin bir hal alır. Cilt bariyerini korumak içinse seramid ve probiyotik içeren nemlendirici ürünler kullanmaya özen gösterilmeli. Güçlü ve aktif içerikli ürünler kış aylarında bile cilt sağlığını korumada size yardımcı olur. Sıcaklıktaki düşüş, düşük nem seviyeleri ve iç mekan ısıtma sistemleri cildinizin kurumasına ve ekstra bakıma ihtiyaç duyulmasına neden olabilir. Bu etkilerle başa çıkmak için kimyasal içermeyen ürünlerle cildinizin korumasını gerçekleştirebilirsiniz. Kış aylarında cildin nem dengesini sağlamak adına ve renk düzensizliğini eşitlemek adına elma sirkesi, e vitamini yağı, limon, aloe vera ve süt gibi doğal ürünlerle cildinizin sağlığını koruyabilirsiniz. “diye önerilerde bulundu.

uzman-estetisyen-merve-tas-003.jpg

Beslenme ve bakım önemli!

Taş, “Cildin su tutma kapasitesini arttıran A vitamini için biber, ıspanak, brokoli, havuç, yeşil yapraklı sebzeler ve lahanayı sık sık tüketmelisiniz. Antioksidan etkisine sahip E vitamini için de yumurta sarısı, patates, tahıllar, domates, fındık, balık yağı, ceviz, zeytinyağı ve kabak tüketimine özen göstermelisiniz. Cilt bakımı hakkında en önemli olan konu cildin temizliğidir. Cildin doğal muhafaza etmek için düzenli temizleyici ürünler kullanmak önemlidir. Makyaj temizleyici ürünler genel olarak içeriğinde yağ bulunan ürünler olduğu için tek başına temizleyici olarak kullanımı yeterli olmayabilir. Makyaj temizleyicinin yanında cilt temizleme köpüğü veya jeli gibi ürünlerin kullanımı daha verimli olacaktır. “dedi ve “Düzenli olarak cilt bakımı yapmak cildinizin sağlıklı kalmasına ve çatlak oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Düzenli olarak cildinizi temizleyin ve cilt hücrelerinden arındıran ayrıca yönlendiren ve temizleyici ürünler kullanın. Çatlak önleyici krem cildin dengesini koruyarak çatlakların oluşumunu engelleyen bir üründür.

uzman-estetisyen-merve-tas-002.jpg

Sonuç olarak çatlak oluşumunu önlemek için sağlıklı yaşam alışkanlıklarını benimseyin ve cildinizi düzenli olarak nemlendirin ve koruyun. Unutmayın çatlaklar önlenebilir ve tedavi edilebilir ancak tedavi süreci çatlakların boyutuna ve cildinizin tipine bağlı olarak değişebilir. Eğer çatlaklarınız büyük ve derinse cilt doktorunuzla görüşerek uygun bir tedavi planı oluşturabilirsiniz. “diyerek kışın cilt sağlığına daha fazla dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekti.