Kışın şifası, Konyalıların vazgeçilmez lezzeti

Kışın en gözde içecekleri genellikle ıhlamur, yeşil çay, ada çayı gibi sıcak içeceklerdir. İnsanlar bu içecekleri daha çok tercih ediyorlar ama kimsenin doğal sıkılmış meyve sularından haberi yok. Konya’da 15 yıldır doğal meyve suyu işiyle uğraşan Durmuş Akyel, yazın insanların daha çok doğal sıkılmış meyve suyu tercih ettiklerini ama aslında kışın daha çok tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.
Kışın şifası, Konyalıların vazgeçilmez lezzeti

İNSANLAR BU KONUDA BİLİNÇSİZ

Yazın işlerinin çok yoğun olduğunu ama kışın yüzde 50’lerde düşüşlerin yaşandığını söyleyen Akyel, soğukta insanların içmek istemediklerini, meyve suyunun aslında tam bu mevsimde içilmesi gerektiğini belirtti.

kisin-sifasi-dogal-meyve-sulari-1.jpg

KIŞIN EN ÇOK TERCİH EDİLEN PORTAKAL VE NAR

Kış mevsiminde en çok tercih edilen meyve suyu türlerinin nar ve portakal olduğunu vurgulayan Akyel, “Şuan en çok tercih edilenler arasında nar ve portakal var. İkisinin birleşimi çok güzel oluyor” şeklinde konuştu. Ürünlerinin doğal olduğunu belirten Akyel, “Kış mevsiminde farklı bir içecek daha sunuyoruz. İçinde limon, portakal, greyfurt şeklinde bir takım hastalıklara çok iyi gelen meyveler bulunuyor. Bu içeceği de Lpg diye adlandırdık. Kış mevsiminde içilecek en güzel kokteyllerden biridir” dedi.

kisin-sifasi-dogal-meyve-sulari-5.jpg

TÜM MEYVELERİ SIKMAYA ÇALIŞIYORUZ

Yirmiye yakın meyve suyu türlerinin olduğunu bildiren Akyel, “Limon, portakal, greyfurt, nar, havuç, elma, ananas, üzüm, kayısıya kadar nerdeyse aklınıza gelebilecek tüm meyveleri sıkmaya çalışıyoruz. C vitamini deyince aklınıza ne geliyorsa bütün rahatsızlıklara iyi gelen meyveler bunlar. Kesinlikle tavsiye ediyorum” diye konuştu.

kisin-sifasi-dogal-meyve-sulari-3.jpg

Etiketler :