Kısıtlamanın ardından kentler sessizliğe büründü

Yeni tip koronavirüsle (COVID-19) mücadele kapsamında hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasının başlamasıyla kentlerde sessizlik hakim.
Kısıtlamanın ardından kentler sessizliğe büründü

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle ilan edilen sokağa çıkma kısıtlaması saat 20.00'de başladı.

Kısıtlamanın başlamasıyla kentlerdeki meydan, cadde ve sokaklarda sessizlik hakim oldu.

İstanbul

Taksim Meydanı ile İstiklal Caddesi'ndeki polis ve zabıta ekipleri, kısıtlamanın başlamasıyla sokaktaki vatandaşlara anonslarla uyarıda bulundu.

Kısıtlama öncesinde Beyoğlu, Fatih, Bakırköy, Beylikdüzü, Avcılar, Kadıköy ve Üsküdar'da bazı lokantaların önünde kuyruk oluşurken, market ve fırınlarda yoğunluk yaşandı.

Dışarıda olup da evlerine gitmeye çalışan sürücüler ana arterlerde trafik yoğunluğuna neden oldu. İBB verilerine göre, kısıtlama öncesi trafik yoğunluğu yüzde 45'e kadar ulaşırken, saat 20.10 itibarıyla yüzde 9'a geriledi.

Anadolu ve Avrupa yakalarında işlek meydan ve sokaklar sessizliğe bürünürken, başta metro, metrobüs ve tramvay olmak üzere toplu taşıma araçlarındaki yolcu yoğunluğunun azaldığı görüldü.

İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda uygulanan kısıtlama, yarın 10.00'da sona erecek. Yarın da aynı saatte başlayacak kısıtlama 30 Kasım Pazartesi günü 05.00'e kadar uygulanacak.

Doğu Anadolu

Kısıtlama dolayısıyla Erzurum'da Çifte Minareler, Kale civarı, Lala Paşa Camisi, Yakutiye Medresesi ve Cumhuriyet Caddesi ilk saatten itibaren sessizleşti.

Iğdır'da yoğunluğun fazla olduğu Atatürk ve Vali Yolu caddeleri ile Zübeyde Hanım Bulvarı, Erzincan'daki Cumhuriyet Meydanı, Halitpaşa, Ordu, Fevzipaşa ve 13 Şubat caddeleri, Kars'ta Faikbey ve Kazım Karabekir Paşa caddeleri ile Cumhuriyet Meydanı ve tarihi Kars Kalesi, Ardahan'da Kongre ve Lise caddeleri ile Milli Egemenlik Parkı, Ağrı'da Cumhuriyet, Kağızman ve Eski Van caddeleri, Tunceli'de ise Sanat Sokağı, Cumhuriyet Caddesi, Yeraltı Çarşısı üstü, Palavra ve Seyit Rıza meydanlarında, yasağın başlamasıyla insan yoğunluğu en düşük seviyeye indi.

İl Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekiplerince, kentlerin giriş ve çıkışlarında uygulama noktaları oluşturularak kontroller yapıldı. Ekipler, istisna kapsamında olanlar dışında kimsenin dolaşmasına izin vermeyerek ana cadde ve bağlantı yolları ile farklı noktalarda kontrollerine devam ediyor.