Kitapseverler yollara düştü

İlk kez düzenlenen CNR Expo Kitap Fuarı büyük ilgi gördü. Şimdiden yüz bine yakın ziyaretçiyi ağırlayan fuar, İstanbul'un yeni bir kitap fuarına duyduğu ihtiyacı da açıkça gözler önüne sermiş oldu.
Kitapseverler yollara düştü

'İstanbul'a tek kitap fuarı yetmez' diyerek yola çıkan Basın Yayın Birliği'nin 1-9 Mart tarihleri arasında Yeşilköy'de düzenlediği CNR Expo Kitap Fuarı'na okuyucunun ilgisi üst düzeyde. Dördüncü gününü geride bırakan fuarda, yazar-okur buluşmalarının yanı sıra tiyatro oyunları, paneller ve söyleşiler de düzenleniyor. Ana teması 'Sosyal Medya ve Çocuk' olan fuar, geniş salonları, aileler için dinlenme alanları, sahaflar bölümü ve sergi alanıyla şimdiden İstanbulluların gizli gündemi olmayı başardı.

KOLAY ULAŞIM İLGİYİ ARTIRIYOR

'En yenilikçi fuar' sloganıyla yola çıkan CNR Kitap Fuarı, kolay ulaşım, ücretsiz otopark ve şehir merkezine yakınlığı sebebiyle kitap fuarlarını eziyet olmaktan çıkarıyor. İlk kez düzenlenmesine rağmen ilk iki gününde 60 bin kitapseverin ziyaret ettiği fuarın gözdesi ise hiç şüphesiz yazarlar. 250 marka ve 150'nin üzerinde yayınevinin katıldığı fuar süresince ünlü yazarlar okuyucularıyla buluşup kitaplarını imzalıyor.

Fuarda okul ve eğitim kitaplarının da sergilendiği bir bölüm var. Çok sayıda eğitim yayıncısının katıldığı bölümde, yardımcı ders ve sınava hazırlık kitapları da bulunuyor. Fuarda ayrıca çocuklar için özel olarak tasarlanan çocuk kitapları bölümünde de küçük ziyaretçilerin zaman geçirebileceği oyun alanları da oluşturulmuş. Yanı sıra çocuk tiyatroları ve görme engelli çocuklar için oluşturulan kitap dinleme alanları da CNR Kitap Fuarı'nın yenilikçi izlerinden bazıları.

İmza günleri devam ediyor

Kitap fuarının kapıları, 9 Mart Pazar gününe kadar açık olacak. Bugün ve önümüzdeki günlerde fuarda kitapseverleri hem imza günleri hem de diğer etkinlikler bekliyor olacak. Fuarda bugün ve 9 Mart'a kadar kitaplarını imzalayacak isimlerden bazıları şöyle, Kubilay Aktaş, Yalvaç Ural, Abdullah Yıldız, Fatih Çıtlak, Yıldız Ramazanoğlu, Leyla Karaca, Tarık Tufan, Cüneyt Arkın, Ahmet Ümit, Sibel Eraslan, Ataol Behramoğlu, Işık Öğütçü, Âdem Özköse, Murat Menteş ve Mustafa Armağan.