Kombinde tercih Zehra'ce

Konya'da yaklaşık 9 ay önce kurulan ve eşarp ile aksesuar üzerine hizmet veren Zehra'ce, hanımların kombin tercihlerinde ön plana çıkıyor.
Kombinde tercih Zehra'ce

Bünyelerinde bulunan çanta, çelik bileklik, gözlük, kolye ve broş gibi ürünlerle her kişiye uygun kombin yaptıklarını dile getiren İşletme Sahibi  Zehra Başpınar, girişimcilik hikâyelerini Yeni Haber okurlarıyla paylaştı.

kombinde-tercih-zehrace-20.JPG

Sizi tanıyabilir miyiz?

Üniversite eğitimimi İlahiyat bölümünde tamamladım. 14 yıldır evliyim ve iki oğlum var. Hep bir arayış içindeydim. Alanında iyi olabileceğim bir iş yapmalıydım. Modayı takip etmeyi ve şık giyinmeyi çok sevdiğim için bu alanda mutlu olacağımı düşündüm. Eşime fikrimden bahsettim. O da hem destekledi hem de teşvik etti. Araştırmalar için İstanbul’a gittik. Kaliteli ve uygun olan ürünlerle ilgili çeşitli araştırmalar yaptık. Yüksek fiyatlar duyunca biraz korku ile yaklaşmıştık. Ama eşim hep tam destek oldu ve onun sayesinde işe başladım. İki sene boyunca yalnızca sosyal medya üzerinden satış yaptım. Ayrıca yapılan tüm festivallere katıldım. Çok talep gördük. Biz de bu taleplere karşılık verecek bir işletme kurmak istedik. 9 ay önce de şuanda bulunduğumuz işletmeyi kurduk.

kombinde-tercih-zehrace-2.JPG

Bünyenizde hangi ürünler bulunmaktadır?

İlk olarak yalnızca eşarp çeşitleriyle satışlara başladık. Ardından ipek grup eşarplara geçtik. Sonra da ürün portföyümüzü genişleterek çanta, çelik bileklik, gözlük, kolye, broş gibi ürünlerin satışına başladık. Müşterilerimizin kombin yapabilmesi için çeşitlerimizi giderek artırdık. Bunu da başardık. Hanımlar buraya gelince onlar için eşarptan takıya güzel bir kombin yapabilmekteyiz.

kombinde-tercih-zehrace-3.JPG

Firmanın ismini belirleme süreciniz nasıl oldu?

Aslında isim verme sürecimiz uzun oldu. Çünkü çok sayıda seçeneğimiz mevcuttu. İlk olarak defterimize yaklaşık 3 sayfa kadar fazlaca isim yazdık. Ardından ileriyi de düşünerek markalaşırsak kendi ismim olsun dedik. Uzun düşüncelerin sonucunda farklı seçenekler arasında oylama yaparak “Zehra’ce” ismini işletmemize verdik.

kombinde-tercih-zehrace-4.jpg

Şuanda işlerinde sosyal medyanın gücünden nasıl faydalanmaktasınız?

İşletmemizi açmadan önce yalnızca sosyal medya üzerinden satış yapıyorduk. Açtıktan sonra da en önemli destek noktamız yine sosyal medya oldu. İşletmemizi nasıl ki her sabah besmele ile açıyorsak, Instagram hesabımızı da  besmele ile açtık. Bu platformun satışlarımızda ve ürünlerimizi sergilemede, tanıtmada çok büyük etkisi vardır. Bir ürünü yayınlayınca hemen etkileşim almaktadır. Sabahları yeni ürün veya kombin paylaşımı yapıyoruz. Hemen ayırtmak isteyen, kargolamamızı isteyenler olmaktadır. Bütün şehirlere de kargo imkânımız bulunmaktadır.

kombinde-tercih-zehrace-5.jpg

İşletme açıldığı günden bugüne ne gibi zorluklar yaşadınız?

İş yerimizi ilk kurduğumuzda Ramazan dönemiydi ve güzel bir yoğunluk vardı. Sonrasında ciddi manada durgunluk oldu. Ben de bundan sonra sürekli durgun olabilir endişesine kapıldım. Ama yine eşimin desteği sayesinde korkularımı aştım. Bunun bir süreç olduğunu zamanla bir düzenin oluşacağını ifade ediyordu. Ben de bu düşünceye dayanarak sabrettim. Şimdi müşteri gelmezse bile bugün kısmetim bu kadarmış diyorum. Sonraki gün iki günlük satış yaptığımız oluyor. Yani karamsarlığa kapılmadan ve sabrederek bugünlere geldik.

kombinde-tercih-zehrace-6.jpg

Müşterilerinizden nasıl yorumlar gelmektedir?

Her müşterimizin farklı beklentileri olabilmektedir. Örneğin kullanacağım şal rahat olsun ve sürekli kullanayım diyenler vardır. Çok beğendikleri bir şal olduğunda bu ürün onların üzerine uyum sağlamazsa bundan memnun kalmazsınız diyorum ve o zaman da “ne kadar dürüstsünüz” şeklinde yorum yapıp başka ürün tavsiyesi istiyorlar. Bizim için alınan üründen ve hizmetten memnun kalmazlarsa hiçbir anlamı olmaz. Birinci husus müşteri memnuniyetidir. Müşterilerimizden yüzde 90 oranında memnuniyet almaktayız. Bu da tabi ki sabit müşterilerimizin oranını artırmaktadır.

kombinde-tercih-zehrace-7.jpg

Gelecek hedefleriniz nelerdir?

Konyalı kadınlar ışıltıyı ve kaliteyi çok sevmektedirler. Bu doğrultuda şal üretimi işine girme düşüncemiz bulunmaktadır. Baskılı, yaldızlı ithal ürünler ile yeni bir oluşuma geçme düşüncemiz bulunmaktadır. Bunun için araştırmalar yapmaktayız.

kombinde-tercih-zehrace-8.jpg

Tecrübelerinize dayanarak girişimde bulunmak isteyen hanımlara tavsiyeleriniz nelerdir?

Herhangi bir ticari atılıma girilmek istendiğinde başlangıçta maddi ve manevi destek çok önemli olmaktadır. Ama bir işi yapacağına inandığınız zaman mutlaka o şey gerçekleşmektedir. Benim için olumsuz yorum yapanlar çok fazla oldu. Hiçbirini dinlemeden ve olumsuzluğa kapılmadan aklımdan geçenleri yaptım. İnandığım için de başardım. Herkese tavsiyem sabretmek ve inanmaktır.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU • TÜRKAN YILMAZ / YENİ HABER GAZETESİ

kombinde-tercih-zehrace-9.jpg

kombinde-tercih-zehrace-10.jpg

kombinde-tercih-zehrace-11.JPG

kombinde-tercih-zehrace-12.JPG

kombinde-tercih-zehrace-13.jpg

kombinde-tercih-zehrace-14.jpg

kombinde-tercih-zehrace-15.jpg

kombinde-tercih-zehrace-16.jpg

kombinde-tercih-zehrace-17.JPG

kombinde-tercih-zehrace-18.jpg

kombinde-tercih-zehrace-19.jpg