KOMEK’ten AK-Saray’a

KOMEK’ten AK-Saray’a

Türkiye’de bir fenomen haline gelen KOMEK kursiyerlerinin muhteşem sanatsal eserlerine hayran kalan Emine Erdoğan’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi için bu eserlerden sipariş etti.  

 

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın Altın Dokunuşlar Genel Sergi, Sanat ve Bilgi Şöleni kapsamında açılan sergileri birbirinden farklı kültürel ve sanatsal etkinliklerle dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın (KOMEK) 2014 yılı sonunda düzenlenen “Altın Dokunuşlar 2014 Selçuklu’dan Günümüze Sergisi’nin kataloğunu inceleyerek, 2 bin 14 sergilenen eserden beğendiği 17 eseri sipariş verdi. Katalogdan Sania, Alara, Dilşah, Gülnihal, Efsun, Erşahan, Erem, Çintemani, Kumru, Gülendam, Nigar, Erşahan, Tanay, Diler, Dilara, Elvan ve Cihannur isimli el emeği ürünleri beğenerek talep eden Emine Erdoğan’a istediği ürünler gönderildi.

2-1-2-005.jpg

SERGİLERİN ŞEHRE KATKISI BÜYÜK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehrin kültürüne, sanatına, istihdama ve yaşanabilirlik ölçütlerine katkı yapan KOMEK’in her yıl düzenlediği Altın Dokunuşlar isimli sergilerin Konya’dan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden binlerce sanatseveri ağırladığını söyledi. Bu yıl Konya’nın ilçelerinden tarihi ve kültürel değerleri “İlmek İlmek Konya” ismiyle yaşatan ve geleceğe aktarmak için el emeği ürünleri hayata geçiren KOMEK’in aynı zamanda konferanslar, paneller, konserler, sohbetler, çeşitli yarışmalar, uygulamalı gösteriler ve Konya geleneğini yansıtan etkinliklerle büyük beğeni topladığını dile getirdi.

2-1-3-004.jpg

TOPLAM 300 BİN KAYIT

Bugüne kadar 300 bin kişinin KOMEK’ten eğitim aldığını ifade eden Akyürek, “Türkiye’nin en önemli meslek edindirme kurs merkezlerinden biri olan KOMEK, yurt içinde ve yurt dışında katıldığı yarışmalarda dereceler alarak, göğsümüzü kabartmaktadır. Bugüne kadar yaklaşık 300 bin kursiyerin eğitim aldığı KOMEK’in her yıl düzenlediği yılsonu sergisi büyük ilgi görmekte. Sergideki eserler, yoğun talep almaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan da 2014 yılında düzenlenen sergimizden çok sayıda eseri katalogdan beğenmiştir. Bu kursiyerlerimiz için büyük bir onurdur. Ürünlerin hazırlanmasında emeği geçen bütün öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER