KOMÜT’ten Suriye sınırına yardım eli

Konya Müteahhitler Birliği, Ramazan ayı öncesinde Suriye'deki yardıma muhtaç mazlumlara gıda, temizlik ve insani yardım tırı gönderdi.
KOMÜT’ten Suriye sınırına yardım eli

Konya Müteahhitler Birliği, Ramazan öncesinde Suriye’deki yardıma muhtaç mazlumlar için insani yardım tırı gönderdi.  Konu ile ilgili KOMÜT Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Ali Küçükyaman şunları söyledi:  “Dünya üzerindeki öksüz kalmış çocuklarımızın, yuvalarından edilmiş mazlum kardeşlerimizin bizler üzerinde hakları olduğu bilinci ve farkındalığı  ile Konya Müteahhitler  Birliği (KOMÜT) olarak bu yardım tırlarını hazırladık. Kardeşlerimizin  bir nebze olsun ihtiyaçlarını giderebilmek adına, içerisinde gıda, temizlik ve insani yardımların bulunduğu ihtiyaç paketlerimiz var. Yetim gülerse dünya güler sözü gereği, oradaki bir yetimin yüzünü güldürebilirsek, bir mazlumun duasını alabilirsek ne mutlu bizlere. Bu yardım tırlarının devamının olmasını diliyoruz. Bu tırların hazırlanmasında emeği geçen başta KOMÜT Başkanı Adem Bulut olmak üzere, KOMÜT yönetim kurulu üyelerimize ve KOMÜT üyelerine teşekkür ederim. Bu yıl pandemi nedeniyle bildiğiniz üzere iftar programları olmayacak. Bu yüzden halkımızın yardımlarını hem yurtiçindeki hem de Müslüman coğrafyadaki diğer kardeşlerimize ulaştırabilirsek ne mutlu bize.”

komutten-suriye-sinirina-yardim-eli-1.jpg

‘DUALARINDA MİSAFİR OLACAĞIZ’

İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Şube Başkanı Mustafa Ekrem Doğan ise, “Ramazan bir rahmet iklimidir. Önceden iftarlarda bir araya gelebiliyorduk, şimdi koronavirüs döneminde sağlığımız için bu organizasyonlarda buluşuyoruz. Bu yardımlar sayesinde yanlarında olamasak da en azından emeğimiz onlara ulaşmış olacak. Yardıma katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bölgede İnsan Vakfı’nın biriketten yapılmış evleri var, çadır kentleri var. Reyhanlı bölgesinde müstakil yetimhaneleri var. Yardımlar umuyorum orada doğru kişilere ulaşacaktır. Bu rahmet ikliminde dualarına misafir olacağız inşallah” şeklinde konuştu.