KONESOB'da kalifiye eleman sıkıntısı tartışıldı

KONESOB, Konya’daki esnafların meslekle ilgili eğitim sorunlarını ve kalifiye eleman sıkıntısının çözüm yollarını tartışmak için Didim’de toplandı.
KONESOB'da kalifiye eleman sıkıntısı tartışıldı

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB), Konya’daki esnafların meslekle ilgili eğitim sorunlarını ve kalifiye eleman sıkıntısının çözüm yollarını tartışmak için Didim’de toplandı.
Didim’de gerçekleştirilen toplantıya KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz, birlik bünyesinde oda başkanlarından oluşturulan İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Grubu Üyeleri, Birlik Genel Sekreteri Ziya Yavuz ve Eğitim Koordinatörü Zehra Kaya katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, esnafın en önemli sorunlarından birinin nitelikli eleman bulmak olduğunu belirterek, kalifiye eleman bulunamadığı için birçok meslek dalının yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.
Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapacakları ortak çalışmayla esnafın mesleki eğitim almasını sağlayacak bir takım projeleri hayata geçireceklerini vurgulayan Başkan Karamercan, Eylül ayından itibaren bu ve benzeri konularda esnafın bilgilendirilmesi amacıyla seminerlere başlayacaklarını açıkladı. “Türkiye’nin sorunu işsizlik değil iş beğenmemek” diyen Başkan Karamercan, KONESOB İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Grubu’nun bu sorunlara çözüm üretmek amacıyla yoğun bir çalışma programı içinde olduğunu bildirdi. İş Sağlığı ve Güvenliği konusundaki düzenlemelerden de esnafın yeterince bilgi sahibi olmadığını hatırlatan Başkan Karamercan, bu konuyu da her platformda gündeme getirdiklerini dile getirdi.

Toplantıya katılan Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz, önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde açık mesleki lise kayıtlarının başlayacağını, esnaf ve sanatkarların yanlarında çalışan çırak ve kalfanın bu okullara yönlendirilmesinin öneminden bahsetti. Yılmaz, gelecek dönemde Konya Esnaf Odaları Birliği ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak faydalı faaliyetlere imza atılacağını da sözlerine ekledi.