KONTİMDER’de, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu semineri

KONTİMDER Eğitim Komisyonunun organize ettiği Kişisel Verilerin Korunması İle İlgili Alınacak Önlemler semineri dernek konferans salonunda üyelerin katılımı ile gerçekleşti.
KONTİMDER’de, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu semineri

Seminere konuşmacı olarak katılan Ahmed Burak Toprak, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar ve alınması gerek önlemler hakkında bilgilendirme yaparak, uygulamada karşı karşıya kalınabilecek durumları anlattı.  Kişisel Verilerin Korunması Kanununda yer alan tanımlar hakkında bilgi veren Toprak, kişisel verinin ve veri işlemenin ne olduğu ayrıntılı bir şekilde izah etti.

Hangi sınıf gerçek ve tüzel kişilerin Verbis kayıt yükümlülüğünün bulunup, bulunmadığı hakkında bilgi veren Toprak, Verbis kayıt yükümlülüğü olmayan gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri olan aydınlatma metni ve açık rıza, örnekleri ile birlikte dinleyicilere aktardı. Verbis kayıt yükümlülüğü olan gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri olan envanter ve Verbis’e kayıt örneklerini anlatan Toprak, imha politikası hakkında bilgi verdi. Kişisel verileri işlerken uyulması gereken ilkelerden söz eden Toprak, uygulamada öne çıkan pek çok problem ve yanlış bilinen uygulamalar hakkında katılımcıların sorularını cevapladı. 

kontimderde-kisisel-verilerin-korunmasi-kanunu-semineri-2.JPG