Konut kampanyasının kredi faiz oranları belli oldu

Orta gelirli ailelerin merakla beklediği konut kampanyasının detayları ortaya çıktı. 1-2 yıl geri ödemesiz olması planlanan kampanya hakkında bankacılık kaynaklarından yeni bilgiler geldi. İşte TOKİ'nin başlattığı Sosyal Konut Projesi'nin detayları...
Konut kampanyasının kredi faiz oranları belli oldu

TOKİ Sosyal Konut Projesi kapsamında orta gelire konut kampanyasının detayları ortaya çıktı. Bankacılık kaynaklarının aktardığı bilgiye göre, kredi miktarı, ödeme şekli ve vadeye göre faiz seçeneği üzerinde sunulması planlanıyor.

FAİZ ORANLARI BELLİ OLDU

Kredi faiz oranları yüzde 0,69 ila yüzde 0,99 arasında değişecek. 1-2 yıl geri ödemesiz dönem olması da planlanıyor. Kampanya ile alınacak konut 4-5 yıl boyunca satılamayacak.

KAMPANYANIN DETAYLARI

Sabah'ta yer alan habere göre konut kampanyasından yararlanmak için bazı şartlar getirilecek. İşte onlardan bazıları...

Başvuru sahibinin üzerine konut olmaması.
Birinci derecede yakınların üzerine konut olmaması.

Belirlenecek gelir grubunun üzerindekiler başvuramayacak.
Alınacak konut 4-5 yıl boyunca satılamayacak.

Kredi geri ödemesinde 1-2 yıl geri ödemesiz dönem planlanıyor.
Kredi faizleri yüzde 0,69 ila 0,99 arasında değişkenlik gösterecek. Bu faiz oranları başvuru sahibinin gelirine göre belirlenecek.
15 yıl vade ile ödeme yapılacak.

BAKAN MURAT KURUM NE DEMİŞTİ?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde kampanyası çalışmasında sona gelindiğini ve titiz davrandıklarını belirterek, "Hazine ve Maliye Bakanlığımız, detayları arkadaşlarımızla beraber çalışıyor. İnşallah yakında birlikte açıklarız." ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler :