Konya 2021 yılına böyle veda etti

2021 yılı, tıpkı Türkiye gündemi gibi Konya için de bir hayli hızlı ve hareketli geçti. Belki tarihimizde görmediğimiz hızda gündemlerimiz değişti. 2021 yılının sonunda, Aralık ayında Konya’nın en çok konuşulan konularını ve önemli olaylarını sizler için derledik.
Konya 2021 yılına böyle veda etti

2021 yılı, tıpkı Türkiye gündemi gibi Konya için de bir hayli hızlı ve hareketli geçti. Belki tarihimizde görmediğimiz hızda gündemlerimiz değişti. 2021 yılının sonunda, Aralık ayında Konya’nın en çok konuşulan konularını ve önemli olaylarını sizler için derledik.

 

KONYA’YI ŞİDDETLİ FIRTINA VURDU!

Yurdun büyük bir bölümünde etkili olan fırtına, Konya’da da hayatı olumsuz etkiledi. Kentte sabah saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgâr bazı evlerin ve iş yerlerin çatılarını uçurdu. Kuvvetli fırtına nedeniyle Konya-Ankara yolunda zincirleme kaza meydana geldi. Kazada 2'si ağır 8 kişi yaralandı. Kum fırtınası nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü Konya-Aksaray yolunun 40. Kilometresindeki kazada 2 kişi ölürken 1 kişi de yaralandı. Fırtınanın etkisiyle, Konya’nın çevre illerle olan trafik bağlantısı ise saatlerce kesildi.

 

ŞEHİT EDİLEN OĞLUNUN ANISINA 112 İSTASYONU YAPTIRDI

2019 yılı Mart ayında Erasmus programı çerçevesinde eğitim için Polonya’ya giden fakat PKK sempatizanları tarafından şehit edilen Selçuk Üniversitesi 2. Sınıf öğrencisi Furkan Kocaman’ın anısına ailesi tarafından yaptırılan Furkan Kocaman 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu törenle açıldı.

 

 

YERLİ VE MİLLİ DENİZ TOPU KARAPINAR’DA TEST EDİLDİ

Makine ve Kimya Endüstrisi tarafından geliştirilen yerli deniz topunun atış testi Konya Karapınar Atış Sahasında yapıldı. Milli Deniz Topu’nun test atışı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın "ateş serbest" talimatının ardından başarıyla gerçekleştirildi.

 

KARAKULAK AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ’NİN TEMELİ ATILDI

Son 2,5 yılda ilçeye 6 Aile Sağlığı Merkezi kazandıran Karatay Belediyesi bu alandaki projelerine bir yenisini daha ekledi. Hayırsever Mehmet İlker Yiğit’in de katkılarıyla Karakulak Mahallesi’ne yapılacak Aile Sağlığı Merkezi’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

 

BAKAN KURUM’DAN KONYA’YA ÇIKARMA

Konya’yı ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “AK Parti'yi kuran iradenin, Konya'nın 1000 yıllık kararlılığı olduğuna işaret eden Kurum, "Konya'mız bu millete hizmet yolunda 20 yıldır mücadele eden, 'ak' hareketin kuruluşundan bugüne her zaman şaha kaldıran bir şehirdir. Biz birileri gibi ülkemizin, Konya'mızın tarihine, kültürüne sırt çevirmedik. 31 ilçemizin tamamının geleceğini hesap etmediğimiz tek bir günümüz, tek bir dakikamız bile olmadı” dedi.

 

CUMHUR İTTİFAKI SAHADA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir dizi ziyaretler kapsamında geldiği Konya’da, Kulu, Cihanbeyli ve Altınekin’in ardından; Seydişehir, Beyşehir ve Derebucak ilçelerini de ziyaret etti. Bakan Kurum ayrıca, Kayacık Spor Tesisleri'nin temelini de attı. Milliyetçi Hareket Partisi tarafından düzenlenen ‘Adım Adım 2023 İl İl Anadolu’ programında ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı ve MHP Milletvekilleri; sivil toplum kuruluşlarını, esnafı ve vatandaşı kapı kapı ziyaret etti.

 

GENÇ MÜSİAD YOUNG BUSİNESS ACADEMY (YBA) PROGRAMI BAŞLADI

Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından organize edilen ve her yıl öğrencilerin gelecekte girişimci, proaktif ve inovaktif iş insanları olmaları adına yepyeni ufuklar kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen Young Business Academy (YBA) programı yoğun katılımla başladı.

 

KUBBE-İ HADRA YENİ YÜZÜYLE ŞEHRİ SELAMLAMAYA BAŞLADI

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Müzesi’nin yeşil kubbesi Kubbe-i Hadra’nın restorasyon çalışmaları sonrası yeni yüzüyle şehri selamlamaya başladığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

 

BETONA DEĞİL İNSANA YATIRIM YAPIYORUZ!

Konya İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarının yapımını üstlenen hayırseverlere teşekkür etmek amacıyla program düzenledi. İl Sağlık Müdürlüğüne ve hayır severlere teşekkür eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, “Bir hekim olarak öğrencilik yıllarımdaki eski Türkiye’nin manzaralarını gördüm. Şimdiki yapılanlara bakınca daha da iyisine layığız. Bizim hizmet anlayışımızda insana hizmet etmek vardır. Gerek ulaşımda gerekse sağlıkta olsun yaptığımız her işi betona yatırım değil insana yatırım olarak görmemiz lazım” dedi.

 

45 MAHALLENİN DAHA SU HASRETİ GİDERİLDİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehir genelinde kuralık nedeniyle vatandaşların mağdur olmamaları, kesintisiz ve sağlıklı su hizmeti için yoğun tempoda çalıştıklarını belirterek, KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün yeni su şebekelerinin yanında 2021 yılında 45 mahallede 9 bin 673 metre sondaj yaparak 52 adet su kuyusu açtığını ifade etti.

 

OBRUK TEHLİKE HARİTASI RİSKİ EN AZA İNDİRECEK!

Obruk oluşumlarının yüzde 98'inin Konya'da olduğunu ifade eden AFAD Başkanı Yunus Sezer, "Şu an için obruk olarak nitelendirdiğimiz 585 oluşum var. Diğer illerimizde de 14 obruk tespit edildi. Yüzey yarıkları ve küçük çaplı obrukları da buna dahil ettiğimiz zaman 1500'e yakın obruk tespit edildi” dedi. Konya Obruk Tehlike Haritası ile ilgili 2023 yılı olarak ön görülen eylem planını, ekstra kaynak ve personel aktararak, 2022’ye çektiklerini belirten Sezer, “Bu harita ile bielikte eylem planları hazırlayarak riski en aza indirmeyi hedeflemekteyiz” diye konuştu.

 

AK PARTİLİ KADINLAR KONYA’DA BULUŞTU

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından 13 il ve ilçe kadın kolları başkanlarının katılımlarıyla düzenlenen İç Anadolu Kadın Kolları Bölge Toplantısı Konya’da gerçekleştirildi.

 

ATA YURDU TACİKİSTAN İLE TİCARET ARTACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tacikistan Sanayi ve Teknolojiler Bakanı Şerali Kabir Konya’da düzenlenen Türkiye- Tacikistan İş Forumuna katıldı. Bakan Varank, iş forumunun dost ve kardeş Tacikistan ile bağları her alanda daha da güçlendirmesini ümit ettiğini dile getirdi.

 

 

İNSANLIĞA İRFAN ÇAĞRISI

Hazreti Mevlana'nın 748. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri Şeb-i Arus programı ile sona erdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Anadolu insanının mayasında var olan dayanışma, hoşgörü ve kardeşlik kültürü yüzyıllardır var olmaya ve bizi bir arada tutmaya devam ediyor. Bir duvarın tuğlaları gibi bizi bir arada tutan bu maya, Mevlana'ların, Yunus Emre'lerin, Hacı Bektaş-ı Veli'lerin elleriyle hayat buldu. Bu yüzden Mevlana’nın kardeşlik çağrısına her daim kulak vermeliyiz” dedi.

 

BEYAZ BEREKETE SONSUZ ŞÜKÜR

Konya'da etkili olan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Beyaz bereketi vatandaşlar sevinçle karşıladı. Uzun süredir kuraklıkla sınanan çiftçiler ise kar yağışıyla birlikte büyük mutluluk yaşadı. Belediyelerin kar mesaisi hız kazanırken, merkezde ve ilçelerde eğitime ara verildi.

SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ

konya-aralik-1.jpg

konya-aralik-2.jpg

konya-aralik-3.jpg

konya-aralik-4.jpg

konya-aralik-5.jpg

konya-aralik-6.jpg

konya-aralik-7.jpg

konya-aralik-8.jpg

konya-aralik-9.jpg

konya-aralik-10.jpg