Konya Akşehir Belediyesi tarım arazilerini değerlendiriyor

Konya'da Akşehir Belediyesi, Gözpınarı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan tarım arazilerine hububat ekimi yapmaya ve arazilerini değerlendirmeye devam ediyor. Böylece elde edilen hasat ile ülke gelirine de katkı sağlıyor.
Konya Akşehir Belediyesi tarım arazilerini değerlendiriyor

Konya'da Akşehir Belediyesi hizmet verdiği pek çok alanın yanı sıra tarımsal faaliyetlerin devamlılığının sağlanması için de adımlar atıyor.

46 DEKAR ARPA, 20 DEKAR BUĞDAY EKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Belediye eli ile öncesinde 19 bin metre kare alanda ilk kez nohut hasadı gerçekleştirilmişti. Yetkililer tarafından hasattan elde edilen gelirin sosyal yardım faaliyetlerinde kullanılacağı belirtilmişti. Ekim faaliyetlerine devam eden Akşehir Belediyesi, yeni ekim döneminde de 46 dekar arpa ve 20 dekar buğday ekimi gerçekleştirdi.

BAŞKAN AKKAYA: ÜRETİMLERİMİZ SÜRECEK

Ata topraklarının ve ata mesleğinin devam ettirilmesinin önemli olduğunu ifade eden Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya; “Ülke tarımının %10’luk kısmını Konya karşılamaktadır. Coğrafi anlamda bakıldığında topraklarımızın buna elverişli olduğu gayet açık. Bizler de Gözpınarı Mahallemizde bulunan 66 bin metre kare alandan mahsul alabilmek için bir kez daha kolları sıvadık. Bu yaptığımız ekimi 46 dekar arpa ve 20 dekar da buğday olarak gerçekleştirdik. Amacımız, yandan arazilerimizi atıl durumdan kurtararak, ülke gelirine katkı sağlamak ve elde edilen mahsulden tüm tüketicilerimizin faydalanmasını sağlamak. Hasadımızın bereketli olmasını diliyorum.” dedi.

Etiketler :