• Haberler
  • Konya
  • Konya Anadolu İHL öğrencileri teknolojinin etkisini anlattı

Konya Anadolu İHL öğrencileri teknolojinin etkisini anlattı

Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, A Speech Which can Reach' isimli Etwinning projesinde yer aldı. Öğrenciler, teknolojinin çocuklar üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerini anlattıkları bir sunum hazırladı.

Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileri projeyi İngilizce Öğretmeni Güneş Önal danışmanlığında yürüttü. Güneş Önal yaptığı açıklamada, “A Speech Which can Reach' isimli Etwinning projesi ocak ayı başında kabul edilmiş ve Türkiye, Slovakya, Almanya, İtalya, Romanya, Fransa ve Hırvatistan’dan dokuz okulun öğretmenleri ve öğrencileri iş birliği halinde pek çok çalışma yapmışlardır. Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu bu Etwinning projesinde aktif olarak yer almıştır. Güvenli internet kullanımı ve internet etiği üzerine bilgilendirmeler yapıldıktan sonra katılımcı öğrenciler çeşitli Web araçları kullanarak kendilerini tanıtmışlar ve ardından iş birliği ve araştırmaya dayalı etkinlikler başlamıştır. Dünya gündemini meşgul eden küresel sorunlar beyin fırtınası şeklinde ‘Padlet’ web2 aracı kullanılarak projede yer alan öğrenciler tarafından ortak bir alana yazılmış ve yapılan oylama sonrasında seçilen 10 konu ile çalışmalara devam edilmiştir” dedi.

KÜRESEL SORUNLAR ÜZERİNE MÜNAZARA YAPTILAR

Önal, “İlk olarak öğrenciler seçtikleri konunun kendi ülkelerindeki mevcut durumunu anlatan raporlar yazdılar, Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri teknolojinin çocuklar üzerindeki olumlu ve olumsuz etkilerini anlattıkları bir sunum hazırladılar. Daha sonra karma takımlar oluşturulmuş ve her grup için kura yoluyla bir konu belirlenmiştir, öğrenciler farklı ülkelerden ve kültürlerden akranlarıyla bir araya gelerek fikir alışverişine ve iş birliğine dayalı çalışmalar yapmış ve bu çalışmalar e-kitap a dönüştürülmüştür. Sonrasında her bir öğrenci belli bir konu üzerine yaptığı konuşma videosunu çeşitli Web2 araçları kullanarak sisteme yüklemiştir. Projenin son aşamasında ise gönüllü öğrenciler Zoom üzerinden bir araya gelerek çeşitli küresel sorunlar üzerine tez ve antitezler oluşturarak münazara yapmışlardır” ifadelerini kullandı.


konya-ihl-etwing-1.jpg

konya-ihl-etwing-2.jpg

konya-ihl-etwing-3.jpg

konya-ihl-etwing-4.jpg

konya-ihl-etwing-5.jpg

Bakmadan Geçme