Konya Belediye Meclisi'nde Cumhur İttifakı farkı
31 Mart yerel seçimleri, başkan adaylarının yanı sıra meclis üyeliği için de kıyasıya bir yarışın yaşandığı seçim oldu. Cumhur İttifakı, Konya'da 31 ilçenin 30'unda belediye meclis üyeliğinde üstünlüğünü sağladı.
31 Mart’ta yapılan seçimle birlikte 546 meclis üyesi, belediyelerde görev alacak. Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı ile birlikte Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi de belediye meclis üyesi çıkartarak söz sahibi oldu. Açıklanan verilere göre Cumhur İttifakı en yüksek oylarını yüzde 77 ile Karatay, yüzde 72 ile Meram ve yüzde 67 ile Selçuklu ve Çeltik ilçelerinde aldı. Cumhur İttifakı’nın en düşük oylarını aldığı ilçeler ise yüzde 42 ile Yalıhüyük, yüzde 44 ile Ereğli ve Cihanbeyli’de aldı. En düşük oyların alındığı ilçelerde de Cumhur İttifakı’nı İyi Parti ve CHP’nin takip ettiği görüldü.
SADECE TUZLUKÇU KAYBEDİLDİ
Cumhur İttifakı’nın belediye başkanlığını kaybettiği Ereğli, Beyşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde cumhur İttifakı, belediye meclis üyeliğini bırakmadı. Beyşehir’de yüzde 63 oy üstünlüğünü ile meclis üyeliğini kazanan Cumhur İttifakı, Ereğli’de de yüzde 44 oy alarak meclis üyeliğinde önde geldi. Tuzlukçu’da ise yüzde 46 oy alan Cumhur İttifakı, yüzde 6 oy farkı ile belediye meclis üyeliğinde üstünlüğünü sağlayamadı.
30 İLÇEDE CUMHUR İTTİFAK’I GALİP
Belediye meclis üyeliğinde Cumhur İttifakı Konya’nın 31 ilçesinin 30’unda üstünlüğünü sağladı. Karatay ve Beyşehir ilçelerinde büyük bir farkla belediye meclis üyeliğinde açık ara galip gelen Cumhur İttifakı, merkez ilçelerde de yüzde 40’dan fazla oy farkı ile belediye meclis üyeliğini aldı. Cumhur İttifakı’nda MHP’nin kazandığı ilçeler ise Akören, Doğanhisar, Emirgazi ve Halkapınar oldu.
YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER GAZETESİ