Konya belediyeleri de elini taşın altına koydu

Koronavirüs tedbir ve destekleri kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kiracısı olan esnafın kira ödemeleri iki ay süreyle gecikme zammı olmaksızın ertelenecek. Meram, Karatay ve Selçuklu Belediyeleri de erteleme ile ilgili kararlar aldı.
Konya belediyeleri de elini taşın altına koydu

Türkiye'de koronavirüs ile mğücadele hızla devame derken, esnaf ve vatandaş için gereken tüm kolaylıklar hükümet nezdinde ve Belediyeler nezdinde sağlanmaya çalışılıyor. Bu kapsamda Konya Büyükşehir Belediyesi, esnafı rahatlatacak kararlar aldı. Konya'da Esnafın kiralarını 2 ay ötelendi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, koronavirüs nedeniyle esnafın zarar görmemesi amacıyla yeni önlemler alındığını duyurdu. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı koronavirüs tedbir paketi dışında, Konya'da belediye kiracısı olan esnafa müjdeli haber geldi. Koronavirüs yüzünden dükkan açamayan esnafı rahatlatan haber Konya Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. Belediye Başkanı Altay,  'Bu zor süreçte Esnafımızın yanındayız.  Esnafın kiralarını 2 ay gecikme zammı olmadan erteledik' dedi. Konuyla ilgili edinilen bilgiye göre, Konya Büyükşehir Belediyesi, Belediyenin kiracısı olan esnafın kira ödemelerini 2 ay süreyle gecikme zammı olmadan erteledi. Diğer taraftan süreç boyunca KOSKİ abonelerinin suyu hiçbir sebeple kesilmeyeceği kaydedildi. İşyeri geçici olarak kapatılan kiracıların kira tahsilatı yapılmayacağı ifade edildi.

HASAN KILCA: ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ

Aynı şekilde Meram, Karatay ve Selçuklu Belediyeleri de müstecirlerinden işletmelerin kapalı olduğu süre zarfında kira almayacaklarını ve ödemelerin de iki ay süreyle ertelendiğini duyurdular. Karatay Belediyesi, belediyeye ait iş yerlerinde kiracı olan ve koronavirüs tedbirleri kapsamında işyerleri kapanan esnaftan işyerleri kapalı olduğu süre boyunca kira bedeli almayacak. Yine belediyenin kiracısı olan ve işletmesi açık olan tüm esnafın da kira ödemeleri, gecikme zammı yansıtılmadan 2 ay süreyle ertelendi. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Bu zorlu süreci dayanışma ruhuyla atlatacağımıza inanıyorum” dedi.

MERAM’DA DA KİRA ALINMAYACAK

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise, “Belediyemize ait gayrimenkullerde kiracı olarak faaliyetlerini sürdürürken, İçişleri Bakanlığımızın Koronavirüs tedbirleri kapsamında yayınladığı genelge kapsamında faaliyetlerine ara vermek durumunda kalan müstecirlerimize destek olmak amacıyla, Encümenimizin aldığı karar” diyerek konuyla ilgili maddeleri paylaştı. Buna göre, Meram Belediyesi söz konusu işyerlerinden tekrar faaliyetlerine başlayıncaya kadar kira ve ecrimisil bedelleri almayacak.

AHMET PEKYATIRMACI: ZOR ZAMANLARINDA DA ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ

Her zaman olduğu gibi zor zamanlarında da esnafımızın yanındayız diyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise, Selçuklu Belediyesi’nin de aynı kararı aldığını duyurdu. Pekyatırmacı, “Belediyemizin kiracısı olan esnafımızın kira ödemeleri 2 ay süreyle gecikme zammı olmadan ertelenecek. İçişleri Bakanlığımızın kararı ile işyeri geçici olarak kapatılan kiracılarımızdan işyerinin kapalı olduğu sürece kira tahsilatı yapılmayacak” ifadelerini kullandı.

YENİ HABER