Konya bu lezzeti sevecek

Konya’nın etliekmek ve pidede yeni markası PİDE DE PİDE, Alsancak Prime AVM’de hizmete girdi. Şehre pide lezzetini sevdirmek ve geleneksel etliekmek tadına başka bir soluk getirmek için yola çıktıklarını kaydeden Ramazan Doğrul, hedeflerinin önce Konya’da sonra da Türkiye’nin dört bir yanında markalarını duyurmak olduğunu dile getirdi.
Konya bu lezzeti sevecek

İlkokul çağlarından bu yana içinde bulunduğu etliekmek sektöründe kendi markalarını kurduklarını söyleyen PİDE DE PİDE İşletme Sahiplerinden Ramazan Doğrul, “Bu mesleğe ilk başladığımda henüz boyum masayı silmeye yetişmiyordu. İlkokul çağlarında mahalle fırınında etliekmek sektörüne giriş yaptım. Ağabeyim de bu meslekte olduğu için etkilendim diyebilirim. Acemiliğimizden ustalığımıza ilerleyen süreçte 2 sene Konya’da çalıştım ardından 3 yıl da aynı sektörde İzmir’de hizmet verdim. Orada da farklı farklı firmalarda çalıştım. Ardından askerlik için memleketime döndüm. Askerliğin ardından da Konya’da çarşıda köklü firmalarda çalışarak yine etliekmek üzerine hizmet vermeye devam ettim. En sonunda kendi dükkanımızı açmak nasip oldu” ifadelerini kullandı.

1-ramazan-dogrul.jpg

‘KONYA’YA PİDEYİ SEVDİRMEK İSTİYORUZ’

Etliekmek şehri Konya’ya pideyi de sevdirmek istediklerini belirten Ramazan Doğrul, “PİDE DE PİDE markasını ortağım Mehmet Akif Gürkez ile birlikte oluşturduk. Kendisi bana teklifle geldi. Düşüncesinden bahsetti. Biz de aile büyüklerimize danışarak böyle bir yola çıkmaya karar verdik. Konya’da çok sayıda etliekmek dükkanı mevcut. Fakat pide Konya’da fazla yaygınlaşmamış. Aydın, İzmir gibi ege bölgelerinde pide daha çok tercih ediliyor. Bizler de Konya’ya pideyi sevdirmek için hem etliekmek hem pide hem de lahmacun çeşitleriyle hizmet vermek istedik. Bünyemizde pide çeşitlerimizde; karışık, sucuk-yumurta-kaşarlı, kuşbaşılı, kıymalı vb. minimum 7 çeşit pideyi hazırlıyoruz. Etliekmek, lahmacun, Recai, karışık, kekikli, börek, bıçak arası ürünlerimiz de bünyemizde bulunuyor” dedi.

1.jpg

‘ETLİEKMEKTE MALZEME KALİTESİ ÖNEMLİ’

Lezetli bir etliekmeğin A sınıfı malzemelerden yapılması gerektiğine dikkat çeken Ramazan Doğrul, “Etliekmekte hamurun gevrekliği, içinin renginin solukluğu çok önemlidir. Etliekmeğe piştikten sonra baktığımızda duruşunda canlılık olur, albenisi vardır. Bizler etliekmekte her zaman dana kaburga kullanıyoruz. Bazı yerler hesaplı olduğu için kelle eti kullanıyorlar. Fakat bu etliekmete hem lezzeti kaçırıyor hem de yediğinizde ağzınızda don yağı tadı bırakıyor. Sonra bunu tüketenler de etliekmekten memnun kalmadık diyorlar. İçindeki malzemesine kadar her şey burada ince husustur. Etliekmekten anlamayan dış görünüşünden kalitesini anlamayabilir fakat iyi malzemeden yapıldığında gayet lezzetli bir yiyecektir” şeklinde konuştu.

2.jpg

ÖĞRENCİLERİN İLGİSİ MEMNUN EDİYOR

Öğrencilerin işletmelerine yoğun ilgi gösterdiğini ve bunun da kendilerini memnun ettiğini kaydeden Ramazan Doğrul, “Konya’da Alsancak Prime AVM’de 2022 yılının sonunda hizmete girdik. Öğrencilerin yoğunlukta olduğu bölgede hizmet veriyoruz. Onlardan gelen en güzel yorum; bu zamana kadar neden açmadınız şeklinde oluyor. Gelen bütün öğrenciler çok memnun ayrılıyorlar ve tavsiye ediyorlar. Ayrıca burada öğrencilerle aramızda ayrı bir bağ oluştu. Artık müşteri işletmeci ilişkisi değil, ağabey kardeş ilişkimiz oldu. Sabit olarak gelip gidiyorlar. Hatta memleketlerine gideceklerinde bile haber ediyorlar. Güzel bir samimiyet yakaladığımıza inanıyorum. Yeni işletme olduğumuz için dışarıya henüz aktif olmasak da içeride gayet hızlı ilerleme kaydediyoruz” dedi.

3.jpg

‘MARKAMIZI BÜYÜTMEK İSTİYORUZ’

PİDE DE PİDE markalarını önce Konya özelinde sonra de Türkiye genelinde tanıtmak için çaba sarf edeceklerini söyleyen Ramazan Doğrul, “İlerleyen zamanlardaki hedefimiz; kendi firmamızı marka haline getirip hem Konya genelinde hem de çevremizde tanıtmayı düşünüyoruz. Şehrimizden çıkan bu markayı büyütmeyi istiyoruz. Nasip olursa; Konya’da geliştikten sonra şehir dışına açılmak da hedeflerimiz arasında bulunuyor” diyerek sözlerini tamamladı.

• HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

4.jpg

5.jpg

6.jpg

8.jpg

Etiketler :