Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay: Tüm Şehir Konyaspor'a sahip çıkmalıdır!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ‘Konyaspor’a tüm şehir sahip çıkmalıdır. Taraftarın, kurumların, kuruluşların, iş adamlarının da sahip çıkması gerekir ki başarımız ilelebet devam etsin’ ifadelerini kullandı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay: Tüm Şehir Konyaspor'a sahip çıkmalıdır!

Süper Lig’in 33. haftasında oynanan maçta İttifak Holding Konyaspor, Trabzonspor’u 3-1 geriye düşmesine rağmen 4-3 mağlup ederek ligde kalmayı garantilemişti. İki hafta üst üste zorlu rakipleri Başakşehir ve Trabzonspor’u 4-3 geçmeyi başaran yeşil beyazlılarda alınan galibiyetlerin mutluluğu sürerken Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Trabzonspor maçın ardından yaptığı açıklamada önemli bir noktaya temas etti. Kanal 42 Spor’un yayınına bağlanarak yeşil beyazlıların galibiyetini kutlayan Başkan Altay, Konyaspor’un zorlu bir sezonu geride bıraktığını vurgulayarak tüm şehrin bu takıma sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

ugur-ibrahim-altay-konyaspor.jpg

‘KONYASPOR, ŞEHRİMİZİN ÖNEMLİ BİR MARKASIDIR’

Pandemi sürecinde tüm takımlar için zorlu bir sezon geçtiğini dile getiren Başkan Altay, ‘Sadece Konyaspor için değil tüm takımlar için koronavirüsten dolayı bu sezon zorlu geçti. Maçlar son dönemde seyircisiz oynandı. Konyaspor şehrimizin önemli markalarından birisi ve ligde kalmayı son haftaya bırakmadan başardı. Son 2 haftada çok önemli 2 galibiyet alarak seneye de Süper Lig’de mücadele etme hakkı kazandı. Hem Başakşehir’i hem Trabzonspor’u arka arkaya yenmek çok zordu. Teknik heyetimize, futbolcularımıza ve yönetimimize takımımızı ligde tutmayı başardıkları için teşekkür ediyoruz. Şimdi yapmamız gereken şey gelecek sezonla ilgili konuşmaktır. Fakat şunu da ifade etmek istiyorum. Bu takıma bütün şehir sahip çıkarsa daha iyi şeyler görebiliriz. Bizlerin desteği mutlaka oluyor ama genel olarak taraftarın, kurumların, kuruluşların, iş adamlarının da sahip çıkması gerekir ki başarımız ilelebet devam etsin’ şeklinde konuştu.

konya-belediye-baskanlari-konyaspor-ziyaret.jpg

BAŞKANLARIN ZİYARETİ GALİBİYETİ GETİRDİ

Başakşehir maçı öncesi Konya protokolü olarak Konyaspor’un antrenmanını ziyaret ettiklerini ve bunun ardından takımın üst üste galibiyetler aldığını hatırlatan Başkan Altay, ‘Konyaspor’umuzu belediye başkanlarımızla kritik maçlar öncesi ziyaret ettik. Her ziyaretimiz sonrası da takımımız galibiyet almayı başarabildi. ‘Konya şehri ve Konyaspor taraftarı size inanıyor. Galibiyeti hak ediyor. Bizleri mahcup etmeyin’ dedik. Onlar da gereğini yaptılar. Takımımıza tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah gelecek sezon daha iyi bir lig ortaya çıkar. Tekrar vurgulamak gerekir ki, şehrin tamamının bu takıma sahip çıkması gerekir’ ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ