Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay: Şov belediyeciliğinin ömrü uzun olmaz!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay: “Şov belediyeciliğinin ömrü uzun olmaz. Kadim şehirler bu şovu kabul etmez. Gönülden hizmet etmedikten ve taş üstüne taş koymadıktan sonra şehrin vebalini alırsınız. Şimdi amasız, fakatsız çalışma ve halka hizmet zamanı” dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay: Şov belediyeciliğinin ömrü uzun olmaz!

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Eş Başkanı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay sürekli kaos isteyen, başarısızlıklarına sürekli bahane arayan ve sadece konuşarak şehri idare edeceğini düşünen bazı yerel yöneticiler gördüklerini belirterek, “Şov belediyeciliğinin ömrü uzun olmaz. Kadim şehirler bu şovu kabul etmez. Gönülden hizmet etmedikten ve taş üstüne taş koymadıktan sonra şehrin vebalini alırsınız. Şimdi amasız, fakatsız çalışma ve halka hizmet zamanı” dedi.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı Eş Başkanı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabı üzerinden koronavirüs sebebiyle yaşanan zor dönemde belediyelere çağrıda bulundu.

Son zamanlarda sürekli kaos isteyen, başarısızlıklarına sürekli bahane arayan ve sadece konuşarak şehri idare edeceğini düşünen bazı yerel yöneticiler gördüklerini belirten Başkan Altay, halkın bu tavırları tasvip etmediğini ve bu yöneticilere verdiği desteğin sürekli düştüğünü söyledi.

Başkan Altay, “Bu zor süreçte ulaşımı çözdün mü? Hayır. Sosyal hizmetler, zabıta, sağlık hizmetleri ile destek oldun mu? Hayır. Peki, devletin bu konuda çalışmalarına katkın oldu mu? Hayır. O zaman oturup düşünecekler. Ya hizmet belediyeciliği yapacaklar ya şova devam edecekler. Dünya Belediyeler Birliği toplantısında tüm dünya belediye başkanları için söylediğimi bu belediye başkanları için de tekrar ediyorum: Halk ve şehir için çalışmanın tam zamanı. Zor günde çaba harcayanı şehirler unutmaz. Şimdi amasız, fakatsız çalışma ve halka hizmet zamanı.”

YEREL YÖNETİMLER ÇALIŞSIN, VATANDAŞ KAZANSIN

Günü kurtaracak sözde çalışma ve göstermelik icraatlarla şehrin geleceğinin karartılmamasını isteyen Başkan Altay, “Şov belediyeciliğinin ömrü uzun olmaz. Kadim şehirler bu şovu kabul etmez. Gönülden hizmet etmedikten ve taş üstüne taş koymadıktan sonra şehrin vebalini alırsınız. Bu yükü taşıyamazsınız. Amacımız şehre yatırım ve canlılara hizmet, gayemiz O’nun rızasını almak olsun. Konya belediyeciliği bu anlamda iyi bir model, güzel bir okuldur. Yerel idarecileri bu okulu ve modeli incelemeye davet ediyorum. Yerel yönetimler çalışsın, vatandaş kazansın.” İfadelerini kullandı.