Konya Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere para dağıtacak! İhtiyacınız olanlar bir kağıt, bir kalem

Konya Büyükşehir Belediyesi, gençler için önemli bir yarışma düzenliyor. Yarışmada dereceye girecek öğrencilere toplamda 50 bin liraya yakın para ödülü verilecek.
Konya Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere para dağıtacak! İhtiyacınız olanlar bir kağıt, bir kalem

Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla önemli hizmetler sunan Konya Büyükşehir Belediyesi, şimdi de liseli ve ortaokullu gençler için önemli bir yarışmanın başladığını duyurdu.

Bu senenin; Hz. Mevlana'nın vuslatının 750. yılı olması ve 2023'ün Mevlana yılı olması sebebiyle çeşitli etkinlikler ve yarışmalar düzenleyen Konya Büyükşehir Belediyesi, şimdi de gençler için mektup yarışmasını başlattığını duyurdu.

'Gençlerimizden Hz. Pir'e (Mevlana'ya) Mektup Yarışması' başlığıyla düzenlenen yarışmada, lise öğrencileri ve ortaokul öğrencileri, dereceye girmek için birbiriyle yarışacak.

Lise öğrencilerinden birinciye 15 bin lira, ikinciye 10 bin lira ve üçüncüye 5 bin lira ödül verilecek.

Ortaokul öğrencilerinden ise birinciye 10 bin lira, ikinciye 5 bin lira, üçüncüye ise 2 bin 500 TL ödül verilecek.

Öğrenciler yazdıkları mektupları okullarının müdürlüğüne 17 Kasım 2023 tarihine kadar teslim etmeleri gerekiyor. İçerik ve diğer detaylar hakkında bilgi, okul müdürlüğünden alınabilecek.

Okul müdürlükleri tarafından birinci seçilen eserler İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerine 24 Kasım 2023 tarihinde teslim edilecek.

İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri tarafından birinci seçilen eserler İl Millî Eğitim Müdürlüklerine ise 1 Aralık 2023 tarihinde gönderilecek.

7 Aralık 2023 tarihinde düzenlenecek törenle öğrenciler ödüllerine kavuşacak.

mektup-yarismasi.jpg

YARIŞMAYA GENEL KATILIM ŞARTLARI

Yarışmaya katılım ücretsizdir.

Her öğrenci yarışmaya yalnız bir eserle katılabilecektir.

Seçici Kurul üyelerinin birinci dereceden yakınları yarışmaya katılamazlar.

Yarışma koşulları okul müdürlükleri tarafından öğretmen ve öğrencilere duyurulacaktır.

Okullarda, İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerinde ve İl Millî Eğitim Müdürlüklerinde eserleri değerlendirmek ve birinci olan eseri seçmek için bir komisyon oluşturulacaktır.

Yazılacak mektupların her yönüyle özgün olması gerekmektedir. Mektupların daha önce hiç bir mecrada yayınlanmamış olması şartı bulunmaktadır. Mektubun tamamı ya da bir bölümü basın-yayın organı veya herhangi bir mecradan kopyalanmış ya da alıntı yapılmış ise mektup değerlendirilmeye alınmayacak/ derece aldıysa iptal edilecektir.

Mektuplar el ile okunaklı ve iki sayfayı geçmeyecek şekilde yazılacaktır.

Kırışmış ve yıpranmış eserler kabul edilmeyecektir.

Yarışma takvimine uyulmadan teslim edilen eserler değerlendirilmeye alınmayacaktır.

Mektupların aslı (orijinali) ve katılım formu, okul müdürlüklerine teslim edilecektir.

Yarışmaya konu olan Mektup Türkçe imla ve noktalama kurallarına uyularak yazılmalıdır.

Katılımcılar konya.bel.tr adresinden, “Başvuru Formu” ve “Yarışma Şartnamesi ”ne ulaşabilir. “Başvuru Formu ”nu doldurmak ve mektuplarını okullarına teslim etmek suretiyle başvuru yapabilirler.

Siyasi amaçlara hizmet eden, genel ahlâk kurallarına uymayan, hakaret ve reklam unsuru içeren eserler yarışma dışı kalacaktır.

ESERLERİN YAYIMLANMASI VE TELİF HAKKI

Yarışma sonunda ödül alan eserler üzerinde 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 21’inci maddesinde tanımlanan işleme, 22’nci maddesinde tanımlanan çoğaltma, 23’üncü maddesinde tanımlanan yayma, 24’üncü maddesinde tanımlanan temsil ve 25’inci maddesinde tanımlanan işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim mali hakları eser sahibi ile birlikte süresiz olarak Konya Büyükşehir Belediyesi’ne ait olacaktır.

Ödül almaya değer görülen eser sahipleri, iş bu şartnamede belirtilen ödül tutarlarının aynı zamanda telif (kullanım) ücreti yerine geçtiğini; ödül alan eserler için verilen para ödüllerinden başka eserin kullanım ya da devrine ilişkin olarak her ne nam altında olursa olsun Konya Büyükşehir Belediyesi’nden herhangi bir talepte bulunmayacağını kabul eder. Ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi; ödül ve sergileme alan eserler dışında kullanmak istediği eserleri de aynı şartlarda satın alabilir. Katılımcı bu şartlarla ilgili olarak kurumumuz ve sponsor firmalardan ayrıca hiçbir hak ve alacak talebinin olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını kabul etmektedir.

Katılımcı, yarışmaya gönderdiği eserin tümüyle kendisine ait olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder. Eserlerin alıntı ve/veya çalıntı olmasından doğabilecek her türlü yasal sorumluluklar eser sahibine aittir.

Ödül alan katılımcıların beyan ve kabuller dışında hareket ettikleri anlaşılır ise elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır.

Eser sahibi ile hak talebinde bulunan üçüncü şahıslar arasında doğabilecek maddi veya manevi uyuşmazlıklardan Konya Büyükşehir Belediyesi sorumlu değildir.

Yarışmada ödül alan eserler Konya Büyükşehir Belediyesi’nin www.konya.bel.tr web adresi, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ve bağlı bulunulan daire başkanlıklarının Sosyal Medya (Facebook, Twitter, Instagram vb) hesaplarında tanıtım amaçlı ve yarışmanın amacına uygun olarak yayınlanabilecektir.

Etiketler :