Konya Büyükşehir tarihinin en yüksek bütçeli yatırımı! Temelleri atıldı

Konya Büyükşehir Belediye tarihinin en yüksek bütçeli yatırımının temeli Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu'nun katılımıyla atıldı.
Konya Büyükşehir tarihinin en yüksek bütçeli yatırımı! Temelleri atıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarihinin en yüksek bütçeli yatırımı niteliğini taşıyan Ağır Bakım Kentsel Dönüşümü ve 56. Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün temelini Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu'nun katılımıyla atıldı.

konya-buyuksehir-tarihinin-en-yuksek-butceli-yatirimi-temelleri-atildi.jpg

‘TÜRKİYE’NİN EN MODERN TESİSLERİNDEN BİRİSİ’

Temeli atılan projenin Türkiye’nin en modern tesislerinden birisi olacağını ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya’da şu anda dört önemli kentsel dönüşüm yürütüyoruz. Puzzlenin parçalarını bir bir birleştiriyoruz. Bugün burada 140 bin metrekarelik kapalı alanıyla Türkiye’nin en modern tesislerinden birisi inşa ediliyor. İnşallah burada mevcut görevine ilave olarak önemli işleri yapılacağına inanıyorum. 2 buçuk milyar liralık bir iş gerçekleştiriyoruz. Şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

konya-buyuksehir-tarihinin-en-yuksek-butceli-yatirimi-temelleri-atildi-001.jpg

‘HATEKATLARIN DESTEKLENMESİNE KATKI SAĞLAYACAK’

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, tesisin büyük bir katkı sağlayacağını ifade ederek şu şekilde konuştu; “Temellerini attığımız 140 bin metre karelik bir toplam inşaat alanına sahip bu tesis, büyük bir özveri ve başarıyla yürüttüğümüz harekatların desteklenmesine katkı sağlayacak. Ayrıca gerek yurtiçinde gerekse yurt dışında görevlendirecek seyyar bakım onarım ekipleri ile de birliklerimizin daima desteğinde olacaktır. Kahraman ordumuzun gücüne güç katacağı bu projenin aynı zamanda huzur ve hoşgörü kenti olan Konyamıza ve bu bölgede ayrı bir değer katacağına inanıyorum.”

konya-buyuksehir-tarihinin-en-yuksek-butceli-yatirimi-temelleri-atildi-002.jpg

‘KONYA’NIN TECRÜBESİ KÖKLÜ BİR MAZİYE DAYANIYOR’

Konya’nın savunma sanayindeki tecrübesinin köklü bir maziye dayandığını belirten Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Fabrikamızın şimdiden Konyamıza, ülkemize, asil milletimize ve Silahlı Kuvvetlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Konyamız, tarımdan sanayiye, kültürden turizme kadar pek çok alanda sağladığı katma değerleri ile ülkemizin önde gelen şehirlerinden biridir. Elbetteki şehrimizin böyle önemli bir seviyeye ulaşması sayın cumhurbaşkanımızın vizyonu ile değerli kamu ve yerel yöneticilerimizin üstün gayretleri sonucunda mümkün olmuştur. Konya bu projeyi de alın akıyla başarıyla tamamlayacak. Ülkemizin savunma sanayi alanındaki gelişimine katkılarını arttırarak devam ettirecektir. Nitekim Konya’nın savunma sanayindeki tecrübesi köklü bir maziye dayanmaktadır.” sözlerine yer verdi.

konya-buyuksehir-tarihinin-en-yuksek-butceli-yatirimi-temelleri-atildi-003.jpg

 Muhabir
Etiketler :