Konya Büyükşehir’in dijital dershane başvuruları uzatıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi gençlerin eğitimlerine katkı ve destek sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda oluşturulan digitalegitim.konya.bel.tr adresine kayıt olan öğrencilere dijital dershane desteği sürüyor.
Konya Büyükşehir’in dijital dershane başvuruları uzatıldı

30 Aralık’ta bitecek dijital dershane desteği başvuraları 8 Ocak’a uzatıldı. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, “Gençler sizlerden gelen yoğun talebe kayıtsız kalamazdık. Açık Lisede 6. 7. ve 8. dönem ve 2022 Lise mezunu tüm arkadaşlarımız içinde ücretsiz faydalanabileceği online dershane için başvuru süresini 8 ocak 2023 tarihine kadar uzattık” denildi.

KONYA’DA İKAMET EDEN GENÇLER BAŞVURABİLECEK

Dijital dershane desteğine başvuruda bulunmak isteyen öğrenciler için istenen şartlar da belli oldu. Buna göre ilk şart Konya il sınırları içinde ikamet etmek olarak belirlendi. Devem eden şartlarda, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’na yaygın eğitim ( Açık Öğretim Lisesi ) veren liselerde eğitime devam eden açık lise de kaydının bulunması gerekiyor. Yine başka bir şartta, Konya dışında bulunan, kayıt donduran, yabancı uyruklu öğrenciler; mezun olan veya herhangi bir nedenle okulla ilişiği kesilenler başvuru yapamayacağı belirtildi. •SERVET R. ÇOLAK

Etiketler :