"Konya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında"

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konyalıları, Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenecek olan mitinge davet etti. Konya’nın her zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olduğunu belirten Angı, gazetemize özel açıklamalarda bulundu
"Konya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında"

Konya’nın, 17 Aralık Pazartesi günü Cumhurbaşkanını Recep Tayyip Erdoğan’ı misafir edeceğini söyleyen Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, ”Şeb-i Arus Sayın Cumhurbaşkanımız için önemlidir. Bu Şeb-i Arus’u da Konya’da, Konyalılarla birlikte geçirecek. Biliyor ki; Konyalı onu seviyor. O da Konyalıları çok seviyor. O gün kısmet olursa saat 13.00’te Mevlana Meydanı’nda Konya’daki kamu kurumlarımızın ortaya koyduğu eserleri, yerel yönetimlerimizin açılışa hazır ettiği tesisleri bir toplu açılış programıyla Mevlana Meydanı’nda gerçekleştireceğiz. Arkasından saat 15.30’da da Selçuklu Kongre Merkezi’nde 31 ilçe belediye başkan adayımızın ilanı ve tanıtımı gerçekleşecek. Akşam da Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’nde tüm dünyadan gelen Mevlana dostlarıyla birlikte Şeb-i Arus gerçekleştirilecek. Hz. Mevlana’nın vuslat yıldönümünde O’nu hayırla anmak için sema Ayin-i Şerifi birlikte izlenecek. Canlı yayınlar olacak. Cumhurbaşkanımızın, Konya’dan tüm dünyaya vereceği mesajlar bizim için çok önemlidir. Dünyanın şuanda ihtiyaç duyduğu hoşgörü iklimine, sevgiye, aşka; yüzlerce yıl sonra Mevlana’nın dilinden hatırlatmalar ortaya çıkmış olacak” dedi.

hasan-angi-003.jpg

“KONYA’DA MÜJDELER VERECEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programının dolu dolu geçeceğini ifade eden Angı, “Konya programı bizim için önemlidir. Geçtiğimiz gün Sayın Cumhurbaşkanımız ikinci 100 günlük icraat programını kamuoyuyla paylaştı. Konya’ya vereceği müjdeler de var. Bunları Mevlana Meydanı’ndaki toplu açılış töreninde birinci ağızdan dinleme fırsatı bulacağız. Konya insanı gerçekten Cumhurbaşkanımızı bir ayrı seviyor. Kimisi duruşunda bir şey buluyor. Rahmetli Niyaz Usta “Vişne Fidanım” derdi. Ona olan o sevgisini, ikram ettiği bamya çorbasını kaşıklarken de “yi yiğidim yi” diyerek de kendi yediğinden fazla keyif aldığını hatırlıyoruz. Bu vesileyle Niyaz Usta’yı da rahmetle anmış olayım. Sayın Cumhurbaşkanımızın gelişinden gidişine kadarki yoğun programında iyi bir ev sahipliği yapmayı planlıyoruz. Tüm hemşehrilerimizi de o gün Mevlana Meydanı’na bekliyoruz. Bizim için çok önemlidir. Bir taraftan Sayın Cumhurbaşkanımız Konya’ya teşrif ediyor. Onunla buluşmak adına o meydanda sevgileri karşılıklı göstermek adına bir araya gelelim. O gün Şeb-i Arus. Hz. Mevlana’nın düğün gecesinde yine o türbe civarında olmak günün anlamı açısından o meydan seçildi. Hz.Pir’in yanında bu  toplantı gerçekleşecek. Hemşehrilerimiz öğle namazından hemen sonra meydana gelirlerse, hızlı bir şekilde de Cumhurbaşkanımızın alana intikali ve ikindi ezanı öncesi de oradaki programı bitirmek şeklinde bir planımız var. Çünkü kış günü olduğu için iklim şartları malum. Meydanda uzun süre bekleme, bekletme fırsatları olmayabilir. O yüzden programı uygulamak adına bir çaba var. İnşallah aksamadan bunu gerçekleştireceğiz. Arkasından teşkilatın diğer programları ve akşam yine amacımız salonda hep birlikte olmaktır. Davetiyesini almış tüm misafirlerin, yurtiçinden veya yurtdışından gelmiş insanların inşallah salonda da yerlerini alıp Şeb-i Arus’u da birlikte gerçekleştirmiş olacağız” diye konuştu.

“AK PARTİ BİR MARKADIR”

AK Parti belediyeciliğinin bir marka değer olarak kendini ispat ettiğini vurgulayan Angı, “Siyasi gündem yerel seçimler. Her parti birçok işbirliklerini artırmak için çabanın içinde. Bir tarafta Cumhur İttifakı’nın yerelde nasıl bir işbirliğini planladığının neticeleri ortaya çıkıyor. Diğer tarafta da partilerin kendilerince hangi illerde, nasıl bir seçim çalışması yürüteceği malum. Konya olarak hem büyükşehir belediye başkanı hem de 28 belediye başkanı AK Partili arkadaşlarımız. 31 Mart 2019 seçimleriyle hem büyükşehir belediye başkanı adayımızın hem de 31 ilçe belediye başkan adayının yüksek oyla seçilip, önümüzdeki 5 yıl şehrimize hizmet etme heyecanının gerçekleşmesi, hepimizin arzusu. Bugüne kadar AK Parti belediyeciliği bir marka değer olarak kendini ispat etmiştir. Yeni dönemde, ‘önce memleket önce millet’ diyerek yeni bir süreci yönetecekler. Çünkü Türkiye’de hükümet modeli değişti. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hayata geçmiş oldu. Bu sistemle birlikte kazandığımız avantajların yerelde de yansımalarını, işbirliği halinde gerçekleştirmemiz gerekiyor. Konya’nın bunca geniş coğrafyası içinde; ilçe sayısının fazlalığı ve alanın büyüklüğü, hizmet noktasında yöneticilerimizi zorluyor. Bir tecrübe gerekiyor ki bu tecrübe bizim adaylarımızda var. Şehrimizin daha büyük kazanımlar elde etmesi, bakanlıklarla olan koordinasyondan doğan sinerjiyi önemli ve büyük projelerde de sürat kazandırmak ve hayata geçirmek bu işbirlikleri ile mümkün oluyor. İşte bunları yaşadık, bugün yaşıyoruz ve gelecekte de bunun devam etmesi, hepimizin arzusu. Tabi aday adayı arkadaşlarımız bu yarışta bizde varız dediler. Partimizden aday adayı oldukları için hepsine teşekkür ediyorum. Ama neticede içlerinden 31 tanesi her ilçeden birer tane olmak üzere aday ilan edilecek. Şuanda her parti kendi adayı ile yarışıyor. Biz kendi adaylarımızı ilan etmiş olacağız. Milliyetçi Hareket Partisi hakeza bazı ilçelerde açıklamalarını yaptı. Devamını değerlendiriyorlar. Diğer partilerin de bu yöndeki çalışmaları devam ediyor. AK Parti olarak; en başarılı şekilde seçimden çıkmak ve seçimden sonraki 5 yılda da güzel işleri koymak istiyoruz. Bu tecrübe işi kolaylaştırıyor. İşin yapılış şeklini, zamana karşı olan yarıştaki avantajları kullanmayı biliyoruz. Ben buradan geçmişten bugüne kadar bu şehirde yerel yöneticilik yapmış herkese teşekkür ediyorum. Vefat etmiş olanları da rahmetle anıyorum. Her biri imkânları ölçüsünde çaba sarf ettiler” diye konuştu.

“MEVLANA’YI ANLATMALIYIZ”

Türkiye’nin geçmişinde, 5 yılda mesafe almakta zorlanılmış işlerin 2004’le beraber süratle hayata geçtiğini vurgulayan Angı, 10-20 yıl beklemiş projelerimiz vardı. Bu kamunun tüm projeleri olduğu gibi belediyelerinde içinde olduğu, kaynak bulmakta zorlandığı, bakanlıklarla müşterek çalışmadaki bir araya gelemeyişleri şehrin gelişiminde bir yavaşlamayı getiriyordu. Ama son 15 yılda baktığımızda bunların en sembolik göstergelerinden biri Mevlana Kültür Merkezi’dir. Yıllar yılı, 100. Yıl Spor Salonu’nda potalar altında gerçekleştirilen Sema programları hep eleştirilirdi. Küçük bir salon, mekan uygun değil, havalandırma sistemi ona göre. Bir de daha fazla insan sığdırmak adına koltuk sistemleri değiştirilip, hıncahınç insan doldurulurdu. Buna rağmen bin kişiyi bulmazdık. Bugün, Mevlana Kültür Merkezi’ndeki programlar yıla yayılarak rahat yapılıyor. Şeb-i Arus ise Konya Büyükşehir Belediyemizin 2 yıl gibi kısa bir süre içinde tamamladığı büyük komplekste yapılıyor. Geçmişte, Mevlana Kültür Merkezi’nin temeli atılmış, yıllar yılı açık sema alanındaki 4 sütunla beklediği günleri düşünüyorum da; demek ki istenince yapılıyormuş. Neden yapılmamış, tabi onun cevabını Konyalı hemşerilerimiz biliyorlar. Kısa süren iktidar dönemleri, kaynak yoklukları gibi aksilikler fırsat vermedi. Ama AK Parti, 2002 ile beraber süreci hızlı yönetti. Bu projeleri büyükşehir belediyemizin hizmetine sundu. Şehrimiz kazandı. Şehrimize gelen misafirlerimiz otel köşelerinde, uygun olmayan mekanlarında Sema izlemeye çalışıyordu. Bunun yerine şimdi her hafta sema izlenebiliyor. Bunlar güzel şeyler. Daha ötesine geçmemiz lazım. Hz. Mevlana büyük bir değer. Dünyanın şu anda, Hz. Mevlana’nın öğütlerine ihtiyaç duyduğu zirve noktasındayız. Etrafa bakın. Kan ve gözyaşı. Bir tarafta aşırı yemeden dolayı obezite, diğer tarafta Yemen’de çocuklar aç. Afrika’da açlık, susuzluk dizboyu. Adaletsiz bir dünyanın nelere gebe olduğunu birlikte görüyoruz. Dünya üzerinde denklem kurmaya çalışanların adaletsizliklerinin faturası, terör, iç savaşlar, Birleşmiş Milletler’in beceriksizliğinin bedellerini tüm dünya ödüyor. Dünya adalete, sevgiye, aşka susamış. Onun için Hz. Mevlana’yı önce biz anlamalıyız, sonra da çok iyi anlatmalıyız. Dünya dikkatle Hz. Mevlana’yı izliyor. Tanınırlık bakımından dünya çapında bir isim. Öğütleri ortada. İslam’ı anlatıyor. Mevlana’nın bu bakışıyla, biz hayatımızı düzenlemeliyiz. Ona gelenin, onda dirildiği bir hali tüm dünyaya göstermeliyiz” dedi.

hasan-angiya-ziyaret.jpg

Yerel seçim hazırlıklarının etaplar halinde devam ettiğini belirten Angı, “İlk aşama adayların açıklanması. Sayın Cumhurbaşkanımızın Konya’nın 31 ilçesinin adayını Konya’da açıklayacak olması önemli. Konyalı, en yüksek desteği Sayın Genel Başkanımıza sadece seçimlerde değil, her zaman göstermiştir. Her ziyaretinde, her mitinginde Cumhurbaşkanımızın yanında olmuştur. Konyalı şunu biliyor ki, Recep Tayyip Erdoğan bir kutlu yürüyüş başlattı. Bu kutlu yürüyüşte de yol arkadaşı biziz. 2001’deki ilk açılış günümüzden bugüne kadar bu coşku hep artarak devam etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın bunaldığı dönemler olmuştur, Konya’ya gelince rahatlamıştır. Buradan bu heyecanla, sonraki programlara çok daha coşkuyla gitmiştir. Bunu görebiliyoruz. Konya da Cumhurbaşkanımızla birlikte coşuyor. Cumhurbaşkanımızın katıldığı mitingler bir çekim merkezi oluyor. Aşık ile Maşuk’un bu buluşması hem şehri harekete geçiriyor, hem de şehrin bu heyecanından Sayın Cumhurbaşkanımız etkileniyor. Dolayısıyla biz, Pazartesi günü öğlen saat 13.00’teki miting alanında bu coşkunun en zirvede olmasını arzu ediyoruz. Tüm arkadaşlarımız bu çaba içerisinde. Tüm hemşehrilerimizi de bekliyoruz. Kış mevsimi nedeniyle bir miktar soğuk ve yağış durumu olabilir. Bütün bunlara rağmen, kıymetli hemşehrilerimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza elinden gelen desteği sağlayıp, orada o coşkuyu birlikte yaşamak istediğini biliyoruz. Biraz fedakarlık yaparak, Cumhurbaşkanımızın vereceği mesajları birinci elden dinlemiş, müjdeler varsa onun coşkusunu yaşamış olmayı hep birlikte arzu ediyoruz. Bu coşku, Mart ayındaki seçimler öncesi Cumhurbaşkanımızın coşkusuna coşku katar. Tekrar yeniden bir motivasyon yakalamak adına, konsantrasyon yükseltmek adına tekrar Konya’yı ziyaret etmiş olur. İnşallah kıymetli hemşehrilerimiz de Pazartesi günü o coşkularını esirgemeyeceklerdir. Bu şehir, milletinin dertleriyle dertlenenlerin her zaman yanında olmuştur. Konya; hep devletini, ümmetini, milletini düşünmüş, gönül dünyasını açmış, sandıkta da gerekli desteği vermiştir. Geceleri dualarında hep başta tutmuşlardır. Kurucu şehir olmak farklı bir başlık. Anadolu’ya dedelerimizin gelip burayı baş şehir yapmaları çok tesadüf değil. Medeniyet kurmuş, sonraki medeniyetlerde kadim medeniyetleri oluşturmuş, Cumhuriyet’in önemli şehriyiz. Huzur şehriyiz, hoşgörü şehriyiz, aşk şehriyiz. Misafirlerimize en iyi ev sahipliğini yapacağız” diyerek sözlerine son verdi.

SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ