Konya'da Ramazan 15. gün: Cennet kapılarının anahtarı yetimler
İçinde bin aydan daha hayırlı bir gece olan Kadir gecesini barındıran rahmet ayı, 11 ayın sultanı Ramazan tüm ihtişamıyla geldi. Bu gece Ramazan ayının on beşinci sahuru. Ramazan ayınız mübarek olsun.
Rahmet iklimi Ramazan'ın manevi havası tüm İslam alemini sardı. Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar rahmet ayı Ramazan'ı en iyi şekilde geçirmek için büyük bir heyecan içinde. Sahurunuz hayırlı, Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun.
KONYA SAHUR VAKTİ 5 MART
Konya'da on beşinci günün sahuru 5 Mart’ta, saat 05:49’da yapılacak ve gün doğumundan önce niyetler edilerek oruç ibadeti başlayacak.
CENNET KAPILARININ ANAHTARI: YETİMLER
Peygamberimiz, şefkatle yetimin başını okşayan kimseye, elinin değdiği saçlar sayısınca sevap yazılacağını belirtti yetime kol kanat gerenin de cennette kendisiyle yan yana olacağını müjdeledi. Bu bilinçle Efendimiz (s.a.v.), her daim yetimlerin üzerine titredi. Çünkü “Rabbin seni yetim bulup barındırmadı mı?” diyerek ona önce yetimliğini hatırlattı Alemlerin Rabbi; ardından “Sakın yetime kötü davranma!” buyurdu. Rabbimiz, yetime sahip çıkmayı kullukta eşiği aşmak olarak nitelendirdi. Yetimin hakkını gasp edip malına el uzatanların da aslında karınlarını ateşle doldurduklarını bildirdi. Yetimler, önceliklidir. Çünkü onlar, bizlere Allah’ın birer emanetidir. Onlar Efendimizin yanındaki Enes olmayı arzularlar. Onlar, tıpkı yetim kalan Beşir gibi Allah Resûlü’nden müjde almayı umut ederler.
AĞIZ SPREYİ VEYA NANELİ SAKIZ KULLANMAK ORUCA ZARAR VERİR Mİ?
Ağız ve burundan alınıp mideye ulaşan her şey orucu bozar. Bu itibarla, ağız kokusunu önlemek veya diş ağrısını gidermek maksadı ile ağza sıkılan sprey ve benzeri maddeler yutulur da mideye ulaşırsa orucu bozar, yutulmazsa bozmaz. Günümüzde üretilen sakızlarda, ağızda çözülen katkı maddeleri bulunduğundan, ne kadar dikkat edilirse edilsin bunların yutulmasından kaçınmak mümkün değildir. Bu sebeple bu tür sakız çiğnemek orucu bozar (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, III, 395, 396). Öte yandan, hangi sakızın orucu bozmayan türden olduğu bilinemeyeceğinden oruçlu iken sakız çiğnemekten sakınılmalıdır.
NAS SURESİ
Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla
1, 2, 3, 4, 5, 6. De ki: İnsanların kalplerine vesvese sokan, (insan Allah’ı andığında) pusuya çekilen cin ve insan şeytanının şerrinden insanların Rabbine, insanların Melikine (mutlak sahip ve hakimine) insanların İlahına sığınırım!
Bakmadan Geçme

