Konya'da su alarmı! Ücretsiz dağıtım yapılıyor
Tarım Haftası kapsamında kuraklık riskine dikkat çeken KOSKİ, su tüketimini azaltan aparatları tanıtarak vatandaşlara ücretsiz perlatör dağıtıyor.
Konya’da su kaynaklarının sürdürülebilirliğine dikkat çekmek amacıyla harekete geçen KOSKİ Genel Müdürlüğü, Tarım Haftası etkinlikleri kapsamında önemli bir farkındalık çalışması yürütüyor. 11 Nisan’a kadar her gün 09.00-19.00 saatleri arasında devam eden etkinlikte, su tasarrufu sağlayan aparatların tanıtımı yapılarak vatandaşlar bilinçlendiriliyor.
‘SUYUN ALTERNATİFİ YOK’
KOSKİ Genel Müdürlüğü, Eğitim Şube Müdürlüğü Eğitmeni Fatma Uysal, gazetemize özel yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Konya’daki su sıkıntısına dikkat çekiyoruz. Yeraltı suları çekiliyor, kuraklık tehlikesiyle karşı karşıyayız.
Vatandaşlarımızın evlerinde su kullanımına dikkat etmeleri için burada bir stant kurduk. Perlatörlü ve perlatörsüz musluk standımızla perlatör kullanımına dikkat çekmeye çalışıyoruz.
Ücretsiz perlatör dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımız memnun kalıyorlar, güzel bir çalışma olduğunu söylüyorlar.
Su üretilebilen bir kaynak değil. Suyun alternatifi yoktur. Bu yüzden suyu israf etmemeliyiz.”
Bakmadan Geçme
