Konya'daki sergide eserler servet değerinde! Tam 900 bin lira
Konya'daki Tezhip Sergisi, hat ve tezhip sanatının seçkin örneklerini sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Karatay Kültür Merkezi'nde ziyaret edilebilen sergide, toplam 87 eser yer alırken en değerli çalışma 900 bin lira bedelle dikkat çekiyor.
Haberin Özeti
- • Konya Karatay Kültür Merkezi’nde açılan Tezhip Sergisi, hat ve tezhip sanatının 87 seçkin eserini sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.
- • Serginin en değerli eseri, Mamure Öz imzalı, Said Abuzeroğlu ve Hilmi Karasakal'ın hattıyla hazırlanan 900 bin lira değerindeki "Hilye-i Şerif" oldu.
- • Kur’an sureleri, Esma-i Hüsna ve hilye-i şerifler gibi konuları içeren sergide, satışa sunulan eserlerin yanı sıra koleksiyonluk çalışmalar da ilgi görüyor.
Konya’da ziyaretçilerini ağırlamaya devam eden Tezhip Sergisi, geleneksel Türk-İslam sanatlarının örneklerini bir araya getirdi. Sergide tezhip ve hat sanatının usta isimleri tarafından hazırlanan toplam 87 eser sanatseverlerin beğenisine sunulmaya devam ediyor.
Sergide Kur’an-ı Kerim sureleri, ayetler, Esma-i Hüsna, besmeleler, hilye-i şerifler ve hadis-i şeriflerin yer aldığı eserlerin yanı sıra çiçek ve klasik tezhip motiflerinden oluşan çalışmalar da bulunuyor. Eserlerin bir bölümü satışa sunulurken, önemli bir kısmı ise koleksiyon eseri olarak sergileniyor.
SERGİNİN EN DEĞERLİ ESERİ 900 BİN LİRA
Serginin en yüksek bedelli çalışması, Mamure Öz’ün hazırladığı, sülüs hattını Said Abuzeroğlu’nun, nesih hattını ise Hilmi Karasakal’ın yazdığı “Hilye-i Şerif” oldu. Eser 900 bin lira değerle sergileniyor.
Yine Mamure Öz imzalı bir diğer “Hilye-i Şerif” 500 bin lira, “Esma-i Hüsna” eseri ise 500 bin lira bedelle dikkat çekiyor. Nuray Yücel ve A. Zeki Yavaş imzalı “Serlevha” ile Ayşegül Ayla ve Kıymet İnce imzalı “Allah, Muhammed ve Besmele” çalışmaları da 400’er bin lira değer taşıyor.
BİRÇOK ESER BULUNUYOR
Sergide İnşirah, Nas, Fatiha, Alak, Yusuf ve Tövbe surelerinden bölümlerin yanı sıra Ayetel Kürsi, Nazar Ayeti, Amentü Duası, Kelime-i Tevhid, Pençe-i Ali Aba ve çeşitli hadis-i şeriflerin yer aldığı eserler bulunuyor. Ayrıca “Ya Hafız”, “Ya Gaffar”, “Ya Rezzak”, “Ya Latif”, “Ya Vekil”, “Ya Allah Ya Kuddüs” ve “Esma-i Hüsna” gibi Allah’ın isimlerini konu alan hat çalışmaları da serginin öne çıkan eserleri arasında yer alıyor.
KOLEKSİYONLUK ESERLER İLGİ GÖRÜYOR
Said Abuzeroğlu, Hasan Çelebi, Fevzi Günüç, Mehmet Memiş, Erol Dönmez ve Meysam Haduman gibi önemli hattatların imzasını taşıyan eserler ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Hat ve tezhip sanatına ilgi duyan vatandaşlar, geleneksel sanatların estetik örneklerini yakından inceleme fırsatı bulurken, sergi Karatay Kültür Merkezi’nde sanatseverleri ağırlamayı sürdürüyor.
Bakmadan Geçme

