Konya depremzedelere ‘ev’ oldu!

Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, geçen yıl depremden etkilenerek Konya’ya gelen vatandaşların maddi ve manevi anlamda yanlarında olduklarını ifade etti.
Konya depremzedelere ‘ev’ oldu!

Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, üzerinden bir yıl geçen 6 Şubat depreminde yaşananlardan bahsetti. Altınay, “Deprem zamanında Konya Emlakçılar Odası olarak tüm üyelerimizle birlikte, depremden zarar görerek Konya’ya gelip kiralık ev arayan vatandaşlardan komisyon bedeli almadan hizmet ettik. Bulunan yerlere kendilerini yerleştirdik. Depremzedelere ev sahipliği yaptık. Depremden zarar gören vatandaşlarımız Konya’ya geldiğinde duyarlı olan ev sahipleri kira almadan 6 aylık bir yıllık gibi sürelerle evlerini depremzedelere tahsis ettiler.

emlakcilar-odasi-baskani-sedat-altinay-002.jpg

Konya’ya yerleşen, burada kalan depremzedeler var ama deprem bölgesine gidip orada da ikamet edenler var. Orada arazileri, yıkılan evleri, malzemeleri var. Bir kısmı dönüş yaptı. Konya’ya yerleşen kısımsa alım satım ticaret yapmaya başladılar. Biz Konya Emlakçılar Odası olarak AFAD hesabından hesap açarak her türlü topladığımız bağışları direkt banka kanalıyla AFAD öncülüğünde depremzedelere yardımcı olduk. Depremzedelere konut dışında da yardımlarımız oldu evi olmayana ev bulduk. Eşyası olmayana eşya bulduk, gıda yardımları yaptık, vatandaşlarımız kira istemeden misafir etti." diyerek Allah bu acıyı hiç kimseye yaşatmasın dileklerinde bulundu.

emlakcilar-odasi-baskani-sedat-altinay.jpg

‘ŞU ANDA SIKINTI YOK’

Konya Emlakçılar odası Başkanı Sedat Altınay, “Şu anda Konya’da kiralık daire bulmada vatandaşlar sıkıntı çekmiyorlar. İstedikleri bölgelerde, bütçelerde, ulaşıma uygun kiralık daire bulmakta her hangi bir sıkıntı söz konusu değil. Bunun sebebi kış sezonunun gelmesiyle birlikte ev sahiplerini artış yapmadan evlerini kiraya vermeleri. Konya halkı kiralık ev bulmada rahat. Şu anda kiralık ev bulmada hiçbir sıkıntı yok. Konuma göre ev tercihi de Selçuklu, Meram, Karatay olarak sıralayabiliriz. Ev satışlarında ise geçen yıla göre bir düşüş söz konusu. Önümüz kış sezonu ama seçimlerde4n sonra satışların da rahatlayacağı kanaatindeyiz. Ama şu anda konut kredi faizlerinin çok yüksek olması, bankaların kredi kullandırtmamasından dolayı alım satımlarda biraz durağanlık yaşanıyor. Vatandaşlar yatırım yapmak istiyor ve ev ihtiyaçları var ise şu anda alabilecekleri bir dönem çünkü fiyatlarda da durağanlıktan dolayı geri çekilme söz konusu. Yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımızı Konya Emlakçılar Odası olarak yatırıma davet ediyoruz." dedi.

emlakcilar-odasi-baskani-sedat-altinay-001.jpg

Etiketler :