Konya dışından şivlilik için geldiler

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Belediyesi iş birliğinde düzenlenen ve 5 gün sürecek “Şivlilik Çocuk Bayramı” kapılarını açtı. Birbirinden güzel ve değerli etkinliklerin, söyleşilerin, müzikallerin, gösterilerin yer aldığı organizasyon 29 Ocak tarihinde sona erecek.
Konya dışından şivlilik için geldiler

Konya kültürüne özel olan Şivlilik geleneği, Selçuklu Kongre Merkezinde coşkuyla karşılandı. 5 gün sürecek olan etkinlik ilk günden binlerce insanı ağırladı. Selçuklu Kongre Merkezi, Şivlilik Çocuk Bayramı için dün kapılarını açtı. İlk günden binlerce insanın katıldığı etkinlik, çok büyük ilgi gördü.

Tüm çocukların heyecanla geldiği Şivlilik organizasyonunda çocuklar için birçok hediye dağıtılıyor. Organizasyon sabah 11.00 akşam 22.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlıyor. 5 gün boyunca devam edecek olan festivalde çeşitli etkinlikler yer alıyor.

sivlilik-cocuk-bayrami-2.jpeg

‘ÇOK YOĞUN BİR İLGİ VAR’

Şivlilik Etkinliğine çok yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen Ömer Çümen, “Bu yılki Şivlilik Etkinliği çok güzel ayarlanmış. Tahminimizden daha kalabalık. Sabah erken saatlerde gelmemize rağmen çok yoğun bir ilgi var. Şivlilik, Konya bölgesine has bir gelenek. Bu derece ilgi olması bizi çok sevindirdi. Daha kalabalık zamanlar burayı bekliyor gibi duruyor. Çocuklarım Selçuklu Kongre Merkezine söyleyişiler için geliyorlardı. Bugün de böyle bir etkinlik için geldik. Çok mutlular. Etkinlikler çok fazla. Zaten bu ilgi, aktivitelerin yoğun olduğunu gösteriyor. Şivliliğe özel böyle bir etkinlik yapılması güzel bir farkındalık oluşturmuş. Bu örf ve adetin, Üç Ayların başlangıcının yeni nesillere aktarılması faydalı olmuş. Etkinlikte emeği geçen herkesin eline sağlık.” şeklinde konuştu.

sivlilik-cocuk-bayrami-5.jpeg

‘HEYECANLA BU GÜNÜ BEKLİYORDUK’

Çocuklarının uzun süredir bu günü beklediğini söyleyen Fadime Doğan, “Şivlilik Programımız çok güzel olmuş. Geçen yıl da gelmiştik. Zaten çocuklarım uzun süredir, heyecanla bu günü bekliyorlardı. Konya’mızın simgesini güzel bir şekilde tanıtmışlar. 15 tatile denk gelmesi de güzel bir tesadüf olmuş. Aileleri olarak biz bile çok beğendik. Çocuklarımız çok mutlu oldu. Girişte Şivlilik çanta hediyesi verildi. Daha sonra sinema gösterilerine katıldık. Büyük ihtimalle her gün burada olacağız. Bu tür etkinlikler kültürümüzün unutulmamasına çok büyük bir katkı sağlıyor. Farklı şehirden bile insanlar gelmeye başladı. Ben de şehir dışında yaşayan arkadaşlarımı, kuzenlerimi çağırdım. Onlar da geldiler. Selçuklu Belediyesine gerçekten çok teşekkür ediyorum. Dolu dolu bir etkinlik ayarlanmış. Bir güne sığmamış. Katkısı olan herkese kendi adıma çok teşekkür ederim.” diye aktardı.

sivlilik-cocuk-bayrami-9.jpeg

‘AKSARAY’DAN SADECE BUNUN İÇİN GELDİK’

Şehir dışından Şivlilik Programı için geldiğinin altını çizen Fadime Ünal, “Geçen yıl Şivliliik Programına tesadüfen denk gelmiştik. Çok beğenmiştik. Ve bu yıl isteyerek, planlı bir şekilde geldik.

aksaraydan-geldiler.jpg

Çocuklar ısrarla gelmek istedi. Aksaray’dan sırf bu program için geldik. Geldiğimize kesinlikle değdi. Keşke bizim şehrimizde de bu tarz etkinlikler olsaydı. Çok isterdik. Çocuklarımız çok eğleniyor. Girişte Şivlilik hediyelerimizi aldık. Birçok etkinliğe katılmayı düşünüyoruz. Katkısı olanlara gerçekten teşekkür ediyorum. Çok büyük emek verilmiş.” sözlerine yer verdi.

sivlilik-cocuk-bayrami-26.jpeg

‘ÇEŞİTLİLİK ÇOK FAZLA’

Çeşitli etkinliklerin olduğunu dile getiren Zahide Çetinkaya, “Program gerçekten çok güzel. İnsanlar tarafından gerçekten çok büyük bir ilgi var. Çok kalabalık. Çünkü çok fazla etkinlik, program var. Çeşitlilik çok fazla. Giriş, çıkış yaparken bile biraz zorlandık. Yapılan etkinlikler çocukları gerçekten çok eğlendiriyor. Hediyeler, hizmetler çok güzel. Kalabalık olmasaydı hepsinden ayrı ayrı faydalanmak isterdik. Kral Şakir gösterisine katılacağız. Çocuklar da çok heyecanlı. Katkısı olanlara teşekkür ediyorum. Yoğunluk olmazsa diğer günler de gelmek isteriz.” şeklinde konuştu.

sivlilik-cocuk-bayrami-7.jpeg

‘ÇOCUKLAR BÜYÜK EĞLENCE YAŞIYOR’

Çocuklar için eğlenceli bir program olduğunu belirten Hüseyin Karabulut, “Bu Şivlik Festivali’ne ilk gelişim. Çok güzel bir yer olmuş. Çocuklar çok büyük eğlence yaşıyor. Gösteriler, müzikler, etkinlikler birçok şey var. Fotoğraf çekinmek için platformlar var. O yerlerde fotoğraf çekindik. Her yerde farklı farklı tiyatro gösterileri var. Şivlilik hediyelerimizi aldık. İçerisinde rüzgar gülü, şeker, kuru üzüm, leblebi ve çeşitli hediyeler vardı. Diğer günler de gelmek istiyorum. Ne olacağını gerçekten merak ediyorum. Biz çocuklar için böyle bir etkinlik yapılması çok güzel. Emeği olanlara çok teşekkür ediyorum.” dedi. Yapılan etkinlikleri çok sevdiğini belirten Ayşe Nur Alparslan, “Şivlilik Programını çok güzel buldum. Bizim için yapılan etkinliklerde çok sıra vardı. Hepsine katılamadım. Ama yine de ben burayı çok sevdim. Bir abla benim yüzümü çok güzel boyadı. Buradan hediye de aldım. İçinde şekerler var. Diğer günler de tekrar buraya gelmek istiyorum. Tüm etkinliklere katılmak istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

sivlilik-cocuk-bayrami-29.jpeg

sivlilik-cocuk-bayrami-19.jpeg

sivlilik-cocuk-bayrami-20.jpeg

Şivlilik Çocuk Bayramından kareler

Şivlilik Çocuk Bayramından kareler

 Muhabir
Etiketler :